Другарством до другог места

У конкуренција кадета на традиционалном „Дневниковом“ турниру у малом фудбалу учествовало је чак 14 тимова. Прво место освојили су играчи Кућерка

који су у финалу после узбудљиве утакмице савладали Ауто сервис Кудрић из Бачког Градишта(3:0). И сам пласман Градиштанаца у конкуренцији новосадских екипа био је прави подвиг, али су они сјајним партијама доказали да поседују велики таленат и да ће у скорије време играти запажену улогу и на великом терену.  Већина њих игра за омладински тим Бечеја, који се такмичи у Квалитетној банатској лиги млађих категорије,а  Зоран Стефанов и Владимир Михајловић већ за сениорски састав Војводине из Бачког Градишта, а ту је и голман кадета суботичког Спартака Иван Докић.

Градиштанци су на турниру пленили другарством и ефикасношћу, па н ије ни чудо да у својим редовима имају и најбољег стрелца  Ненада Кудрића, који је на шест утакмица постигао чак 12 голова.

- Ни у сну нисмо очекивали да ћемо у конкуренцији новосадских тимова стићи у финале, али како је турнир одмицао играли смио све боље и сигурније - објашњава млади Ненад Кудрић. - Задовољни смо и друго место је за нас прави подвиг. Наравно, и нови подстрек за даљи рад. Ова зима је баш била берићетна за нас , успут успели смо да освојимо и турнир у Жабљу, играли смо и у Бечеју, али у конкуренцији сениора. Другарство је оно што нас спаја.

Као што смо већ рекли Ненад Кудрић је освојио титулу првог стрелца турнира иако у дресу Бечеја најчешће игра на позицији штопера. 

-  Добро се сналазим на малом простору – каже Ненад Кудрић. – У Жабаљу сам на девет утакмица постигао чак 22 гола, али у великом фудбалу играм штопера, некада и ме тренар убаци у везни ред, али не и у шпиц. Миожда су ови голови и препорука да променим улогу у тим, међутим, како смо дефицитарни с одбрамбеним играчима нисам сигуран да ће доћи до промена. 

Екипа  Ауто сервиса  Кудрић најавила је да ће на следећем „Дневниковом“ турниру играти чак у две конкуренције(сениори, кадети), како кажу наш турнир је јединствен у Војводине и  изузетно су задовољни условима такмичења.  Да још једном потсетимо боје Ауто севиса Кудрић бранили су:  Исидор Милованов, Живко Козарски, Владимир Михајловић, Давид Савков, Зоран Стефанов, Иван Докић, Игор Кудрић, Срђан Голић, Данијел Бартус и Ненад Кудрић.  

Г. К.

 

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести