Фудбал-вести: Смењен челник КОНКАКАФ-а због истраге о корупцији

Генерални секретар Фудбалске конфедерације Северне и Средње Америке и Кариба (КОНКАКАФ) Енрике Санс смењен је због истраге која се против њега води због корупције.

Како је његов адвокат саопштио, Санс је смењен у оквиру истраге коју ФБИ води против Међународне фудбалске федерације (ФИФА), пренела је агенција Ројтерс.

"Санс је разрешен свих дужности у КОНКАКАФ-у", рекао је Сансов адвокат Џозеф Де Марија.

Косовић потписао за Партизан
Млади репрезентативац Црне Горе Небојша Косовић потписао је данас четворогодишњи уговор са Партизаном, објављено је на сајту црно-белих.

Косовић има 20 година, игра у везном реду, а каријеру је почео у Војводини.

Из Новог Сада се прошле године преселио у Стандард из Лијежа, али није добио шансу, па је минулу сезону провео на позајмици у Ујпешт Дожи.

У редовима српског шампиона носиће дрес са бројем 27.

Мурињо у Челсију до 2019. године
Менаџер Челсија Жозе Мурињо потписао је нови четворогодишњи уговор, па ће на Стамфорд Бриџу остати до 2019. године, објавио је актуелни шампион енглеске Премијер лиге.

Педесетдвогодишњи португалски стручњак продужио је сарадњу са Челсијем дан уочи отварања сезоне и утакмице са Свонсијем на домаћем терену.

"Ако је клуб срећан, и ја сам срећан. Мислим да је нормална ствар да потпишем нови уговор", изјавио је Мурињо, а преноси АФП.
Мурињо се вратио у Челси 2013. године, а прошле сезоне је са "плавцима" освојио Премијер лигу и Лига куп.

У претходном мандату, од 2004. до 2007, водио је клуб до две титуле у Премијер лиги и освајања трофеја ФА Купа и два Лига купа.

"Важно је да имамо тај континует, а надам се да ћемо уживати у још више успеха у будућности - за навијаче, играче и клуб", поручио је Мурињо.

Боје Челсија са великим успехом бране репрезентативци Србије Бранислав Ивановић и Немања Матић.

Пелегрини на клупи Ситија до јуна 2017. године
Менаџер Манчестер Стија Мануел Пелегрини продужио је уговор на две године, до јуна 2017, саопштио је данас премијерлигашки клуб.

"Поносан сам што водим овај клуб и зато сам веома задовољан продужењем уговора", рекао је 63- годишњи чилеански стручњак за клупски сајт.

Пелегрини је кормило Ситија преузео 2013, и већ у дебитантској сезони довео је тим до титуле првака Енглеске, чиме је постао први ваневропски менаџер коме је то пошло за руком. 

Чилеанац је у каријери водио и мадридски Реал, Ривер Плату, Сан Лоренцо и Малагу.

Рамос тражи 10 милиона евра годишње, Реал нуди 8,5
Капитен Реала Серхио Рамос одбио је понуду мадридског клуба за нови уговор уз плату од 8,5 милиона евра, тражећи годишњу плату од 10 милиона, тврди шпански радио Кадена Сер.

Најновији обрт у преговорима шпанског дефанзивца са управом Реала поново је активирао причу о његовом могућем преласку у Манчестер јунајтед.

Како преосе шпански медији, Рамос је незадовољан јер од тренутка када су Мадриђани саопштили да намеравају да са њим продуже уговор, током азијске турнеје, није било контаката са његовим менаџером.

Рамосов уговор са Реалом истиче јуна 2016.

Он је за Реал од 2005. године када је стигао из Севиље играо на 445 утакмица у свим такмичењима и постигао 55 голова. Са Мадриђанима је освојио Лигу шампиона - 2014, три титуле првака Шпаније - 2007, 2008. и 2013, два Купа краља - 2011 и 2014, Суперкуп Европе 2014. и Суперкуп Шпаније 2008. и 2012. године.

Са шпанском репрезентацијом освојио је две титуле шампиона Европе - 2008. и 2012. и  трофеј првака света - 2010. у Јужној Африци.

Боатенг није прошао медицинске прегледе у Спортингу
Контроверзни репрезентативац Гане Кевин Принц Боатенг није потписао за Спотинг из Лисабона, јер није прошао медицинске прегледе, саопштио је директор за односе са међународном јавношћу португалског клуба Аугусто Ињасио.

"Ботенг је био овде у Лисабону, подвргао се медицинским прегледима и није их прошао због проблема са коленом. Имао је операцију када је имао 16 година, због чега последње две три године има проблема", рекао је Ињасио за СИЦ Нотисијас.

Спортинг је у среду саопштио да одустаје од Боатенга јер се нису договорили са њим око права на коришћење његовог лика.

Тренер Спортинга Жорже Жезус наговестио је јуче да је прави разлог одустајања од ангажмана Боатенга медицинске природе.

'Квалитет играча није под знаком питања", рекао је Жезус.

Бивши играч берлинске Херте, Борусије из Дортмунда, Портсмута и Милана последни пут је играо за Шалке, пре него што је у мају клуб из Гелзеркирхена са њима раскинуо уговор  после пораза од Келна и непрофесионалног односа.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести