Ајакс чека Тотенхем, Србин у финалу ЛШ после шест година?

БЕОГРАД: Најбоља прича овосезонске Лиге шампиона Ајакс, на челу са српским мајстором Душаном Тадићем, сутра у реваншу полуфинала у Амстердаму чека Тотенхем са великом залихом 1:0 из Лондона.
totenhem ajaks, fonet
Фото: FoNet

Дони ван де Бек је голом у Лондону довео Ајакс на праг визе за Мадрид, где се игра финале, и преостало је "само" да тим Ерика тен Хага одради посао на "Јохан Кројф" арени.

Меч привлачи и посебно велику пажњу српске јавности због Тадића и прилике да Србија добије првог фудбалера у финалу након шест година, односно од Невена Суботића и дуела Борусија Дортмунд - Бајерн Минхен.

Последњи Србин који је освојио Лигу шампиона био је годину дана раније Бранислав Ивановић, са Челсијем против Бајерна у Минхену, а последњи актери били су Милорад Мажић и његов судијски тим прошле године у Кијеву у дуелу Реала и Ливерпула.

Славни клуб из Амстердама у сјајном расположењу чека Тотенхем, након што је протеклог викенда освојио Куп Холандије, што је први пехар у Тадићевој каријери, а има прилику за још два - Лиге шампиона и титуле шампиона државе.

"Поставили смо неколико циљева на почетку сезоне. Моји играчи желе све и држе све карте у рукама. Време је да искористимо све предности одличне сезоне", рекао је тренер Тен Хаг.

Тотенхем ће бити јачи за Хеон-Мин Сона, јунака пролаза преко Манчестер Ситија и стрелца пет голова у нокаут фази Лиге шампиона у исто толико мечева, који је био суспендован за први дуел.

"Нико није веровао да ћемо бити у овој позицији. Ипак, све је на нама, имамо шансу да изборимо финале", оптимиста је менаџер "певаца" Маурисио Покетино.

Реванш меч између Ајакса и Тотенхема игра се сутра од 21 сат.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести