Бојан Матић: И даље сам гладан голова

БЕЛЕК: Пре равно две године, први стрелац у тадашњем јесењем делу првенства Бојан Матић, напустио је табор Војводине и с аеродрома у Анталији, уместо у хотел „Сусеси“, отишао у Партизан.
е
Фото: Александар Предојевић

Изазвало је то шок у редовима „старе даме“, али живот је отишао даље својим путем и та епизода брзо је била заборављена. Ове зиме, међутим, историја као да је настављена од тренутка ранијег разлаза, па се Матић вратио међу црвено-беле, решен, како сам каже, да настави тамо где је посао прекинуо.

- Искрено, нисам очекивао овакав расплет ситуације, то се једноставно десило и, после свега, драго ми је што сам поново постао играч Војводине – рекао је овај 30-годишњи момак родом из Новог Бечеја. – Видим да имамо заиста јако добру екипу, клупске и моје амбиције су се поклопиле, па сада желимо да изборимо пласман у Европу, али и да нападнемо трофеј у Купу Србије. Овај клуб заслужује да буде међу прва три у нашој земљи и сигурно је то да ћемо да се боримо да на крају сезоне тако и буде.

После првог дела сезоне 2019/20, предводећи напад екипе из Српске Атине, постигли сте девет голова и то вас је препоручило људима из Партизана. Ипак, утисак је да у црно-белом дресу нисте успели да поновите такве игре?

- Имао сам заиста сјајну сезону у Новом Саду и то је определило људе из црно-белог табора да ме ангажују. У Београду, међутим, нисам имао довољну минутажу како бих се у потпуности доказао и због тога сам већ током наредног лета отишао у грчки Атромитос, а касније и у Пахтакор из Узбекистана. Као нападач, и даље сам гладан голова и успеха и желим да покушам да се вратим на стазу на којој ћу почети поново да постижем голове и да се сви заједно радујемо у Новом Саду.

Темпо рада у Белеку је, као и увек када су у питању припреме, веома напоран. Како се ви осећате и да ли сте већ сада спремни за првенствене изазове?

- Рад је заиста напоран, али сви играчи раде одлично што је веома важно. За сваког од нас је јако битно да се добро спремимо, јер то је 90 одсто успеха у нашем послу. Достигнемо ли добру физичку спрему, моћи ћемо да пружамо максимум и остварујемо жељене резултате. И поред напора, јако је добро то што немамо повређених играча и нека тако остане и надаље, па да 12. фебруара у наставак првенства уђемо здрави и комплетни.

Прошле су, дакле, две године од када сте носили дрес Војводине, а сада сте у клубу затекли и доста нових фудбалера, али и момака које познајете из вашег првог боравка у Новом Саду?

- Пре две године смо имали одличан тим, а мислим да је и сада слична ситуација. Доста је младих фудбалера који су приклучени првој екипи, ту су и искусни Вељко Симић, Вукадиновић и Човић, као и Топић и Зукић, вратио се и Роцков, па мислим да имамо поново јаку екипу и верујем да ће навијачи да буду задовољни нашим играма у наставку сезоне.

Амбиције црвено-белих увек су везане за врх табеле и покушај да се буде конкурентан у Купу?

- Војводина је велики клуб и нормално је то да сваке године има и велике амбиције. Волео бих да обезбедимо пласман у Европу, али да после тога стигнемо и до групне фазе, како би новосадска публика имала прилику да ужива у европском такмичењу. Искремо, мислим да је све о чему говорим реална прича и верујем да ћемо бити способни да је преточимо у дело. Атмосфера међу играчима је јако добра и то је можда и најбитније, ту је тренер Ђорђевић и радимо изузетно добро, а све су то услови које је наопходно испунити како бисмо дошли у позицију да урадимо оно што желимо.

Шта ће по вама да буде од приоритетне важности за излазак на стазу усепха?

- Важно ће да буде да играмо офанзивни фудбал и да постижемо голове и код куће и на страни, односно да увек идемо на постизање поготка више од ривала. То је кључ свега. 

Како гледате на конкуренцију, јер је пуно клубова који ће да конкуришу за четврто место?

- Пратио сам наше првенство, али, понављам, Војводина је велики клуб и просто мора да буде међу четири најбоља тима. Не желимо да потцењујемо друге екипе, али неопходно је да испунимо оно што смо зацртали и надам се да ће тако и да буде. Потрудићу се да у свакој утакмици пружим максимум, да буде голова и славља и веома ми је важно то што ћу поред себе да имам сјајне саиграче.

На старту пролећног дела првенства, у Новом Саду дочекујете тим Напретка, директног конкурента за четврто место?

- Крушевљани су ове године екипа која је многе изненадила и игра добар фудбал. Ипак, долазе нам у госте, а ми том победом можемо и буквално да их отпишемо из конкуренције. Никог не желим да потцењујем и, ипак, хајде да сачекамо тај 12. фебруар – поручио је Бојан Матић.

Конкуренција ме мотивише

Поред Матића, Војводина је у шпицу ангажовала и младог Црногорца Ивана Вукчевића. Колико вас мотивише борба за место у тиму?

- Увек је здраво то да имате конкуренцију и нормално је да на свакој позицији у екипи буду по двојица или тројица играча – јасан је Матић. – То ће да ме мотивише да се још више борим и да гризем како бих се нашао у постави.

Биће опет онај чувени „стрелац”

Голове које постиже, Матић прославља на специфичан начин – клекне на једно колено и начини покрет као када стрелу одапиње из лука. Хоће ли Новосађани поново да се радују с вама управо уз тај покрет?

- Наравно. То се очекује од мене, спреман сам да поново то радим и да сви заједно наставимо тамо где смо пре две године стали – додао је Бојан.    

        Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести