Црвена звезда победом над Новим Пазаром увеличала рођендан стадиона, Напредак савладао Вождовац

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде победили су Нови Пазар резултатом 2:1 у мечу шестог кола Суперлиге Србије током ког је обележен 60. рођендан стадиона "Рајко Митић".
fudbal
Фото: pixabay.com

Пре почетка меча одржана је мала свечаност у част обележавања 60. рођендана стадиона Рајко Митић и прве утакмице на њему у којој су 2. септембра 1973. "црвено-бели" победили Ријеку резултатом 2:1.

Звезда је повела већ у осмом минуту, кад је после гужве у шеснаестерцу гостију лопта стигла до Александра Драговића, а капитену није било тешко да је закуца у мрежу. Предност шестоструког узастопног шампиона Србије дуоплирао је Гелор Канга са беле тачке. Пенал је досуђен на интервенцију уз ВАР собе због прекршаја Абдулајеа Сисеа над Стефаном Митровићем, а истовремено је Гвинејац добио и црвени картон.

Само што се кренуло са центра, голом резервисте Саше Јовановића Нови Пазар је смањио на 1:2. До краја је Нови Пазар имао две добре шансе, али није успео да постигне гол и направи велико изненађење на "Маракани".

Шампион се петом победом у Суперлиги примакао лидеру ТСЦЦ-у на само бод заостатка, док је Нови Пазар остао на 10. месту са седам освојених бодова.

Црвена звезда ће у наредном колу, после репрезентативне паузе, гостовати Чукаричком, док ће Нови Пазар бити домаћин Напретку.

У мечу који је одигран у истом термину Јавор је голом Петра Гигића у 25. минуту код куће савладао нишки Раднички резултатом 1:0.

Напредак савладао Вождовац и остварио другу победу у сезони

Фудбалери Напретка победили су као домаћини Вождовац резултатом 2:1 у мечу шестог кола Суперлиге Србије.

Домаћин је повео голом Милана Бојовића из пенала у 14. минуту, а Душан Стоиљковић је у 23. дуплирао предност популарних "чарапана".

Све је што је Вождовац успео да уради је да смањи предност домаћина голом Борисава Бурмаза из пенала у 65. минуту.

Напредак је захваљујући другој победи у Суперлиги стигао до седам бодова и 10. места.

Крушевљани ће у наредном колу, после репрезентативне паузе, у госте Новом Пазару. Вождовац, који је у претходном колу победио Црвену звезду 3:2, остаје на четвртом месту са девет бодова. У наредном колу Вождовац ће дочекати лучанску Младост.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести