Џајићу и Бинићу драго због одлуке Уефе 

АНТАЛИЈА: Почасни председник ФК Црвена звезда Драган Џајић изјавио је данас да је одлука УЕФА да се утакмица против ЦСКА из Москве сјајна вест за навијаче, али и опомена после чега би сви који воле клуб требало да извуку поуке.
Crvana zvezda
Фото: Dnevnik.rs

"Честитао бих људима који су били у Швајцарској и бранили жалбу, урадили су велики посао за Црвену звезду. С обзиром на досадашње искуство, нисам баш много веровао у позитиван исход жалбе. Изузетно ми је драго због људи што ће имати прилику да буду део тако важне утакмице, жељни су сви у Србији таквих утакмица. Ипак, ово што се десило је велика опомена, требало би то да знају сви они који воле Звезду. Морамо да извучемо поуке из свега", рекао је Џајић за клупски сајт.

Према његовим речима, пуне трибине Маракане биће велики подстицај за фудбалере црвено-белих.

"Амбијент без публике није прави, зато је ова одлука велики стимуланс за све играче. Да смо играли без публике имали бисмо утисак као да смо на тренингу. У нашој екипи нема страха, морамо да гледамо на утакмицу као и на сваку другу. Ко је мислио да ћемо да ћемо проћи групу Лиге Европе на старту сезоне, а видите где смо сад", поручио је Џајић.

Прва утакмиа шеснаестине финала Лиге Европе између Црвене звезде и ЦСКА игра се 13. фебруара од 18 сати.

Члан Извршног одбора Фудбалског савеза Србије задужен за регуларност такмичења Драгиша Бинић изјавио је данас да му је веома драго што је усвојена жалба Црвеној звезди да са навијачима дочека московски ЦСКА у Лиги Европе и да је таква одлука УЕФА од велике важности за српски фудбал.

"Драго ми је што ће Црвена звезда играти пред пуним стадионом. Ова одлука је од огромне важности за српски фудбал и српски спорт, јер је пред нама још једна утакмица у којој ће атмосфера бити спектакуларна. Сигурно је да це Црвеној звезди подршка навијача много значити у утакмици против ЦСКА. Верујем да имају довољно снаге и квалитета да направе корад даље у Европи", рекао је Бинић.

Он је подсетио да ФСС и председник Славиша Кокеза уживају велики углед у кровној европској фудбалској организацији, што је после Партизана показано и на примеру Црвене звезде.

"Одлука је и нова потврда да ФС Србије и председник нашег савеза имају одличну позицију и велики углед у УЕФА, никад већи и значајнији од тренутног. Не би смело да се заборави да је у прошлости било сличних проблема и са Партизаном, па је поново исход био позитиван", закључио је Бинић, члан шампионске генерације Црвене звезде из Барија.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести