Данас и сутра реванш утакмице четвртфинала Лиге шампиона 

Данас и сутра на програму се реванш утакмице четвртфинала Лиге фудбалских шампиона. После првих окршаја Реал, Бајерн, Ливерпул и Барселона су стекли лепу предност и доста безбрижно чекају реванш.
Cristiano Ronaldo, fonet
Фото: Kristijano Ronaldo, foto: FoNet/AP

Међутим, њихови ривали верују да, ипак, могу до полуфинала и поред великих резултатских заостатака. Сити и Рома и поред заостатака од по три гола верују у чудо, да могу да елиминишу Ливерпул, одбносно Барселону.

Нема дилеме да ће на Етихаду бити веома занимљиво, Манчестер сити ће морати  од старта да нападне Ливерпул, што је увек мач са две оштрице. Пре шест дана Ливерпул је нокаутирао водећи тим Премијер лиге(3:0) и широм отворио врата полуфинала. Међутим, у табору Ситија не мисле да је ова прича завршена и поред, у међувремену, болног пораза у градском дербију са Јунајтедом (3:2). Уверени су да могу да надокнаде велику предност Ливерпула пред својим присталицама и да оду у наредни круг ЛШ.

„Сигуран сам да можемо да елиминишемо Ливерпул“, шири оптимизам менаџер Пепе Гвардиола.

„Порази у послења два меча  нас нису уздрмали,једноставно осећам да су играчи спремни да пруже максимум у дуелу са Ливерпулом. Против Јунајтеда смо мало промешали карте, можда смо због тога у наставку утакмице и пали,али и поред овог неуспеха верујем да имамо снаге за велику битику са Ливерпулом и победу од четири гола разлике.         Ливерпул је  у међувремену у градском дербију ремизирао са Евертоном (0:0) и у добром расположењу очекују вечерашњу утакмцу.

„Није још све готово, веома добро знамо да нам на Итихаду предстоје паклених 90 минута“, напомиње менаyер Јирген Клоп.

„Имамо велику предност, што нам даје прилику да играмо мирно и да чекамо шансу за гол. Надам се да ће нам то поћи за руком, па ако буде тако све ће касније ићи на нашу страну.“

У другој утакмици данашњег програма у Риму састају се Рома и Барселона(1:4). Обе екипе су првенствене мечеве одиграли у шареном саставу, што се осветило Роми, изгубила је од Фиорентине (2:0).

„Несрећно смо примили голове на Камп ноу“, сматра тренер Роме Еусебио ди Франческо.

„Није била Барса боља за три гола разлике, уверени смо да са мало среће и ми можемо победити с три гола разлике.  Барса има Месија и Инијесту, који могу да реше утакмицу против било ког ривала, али нећемо се предати, жестоко ћемо се борити за пласман у полуфинале.“ 

Каталонци су на крилима Месија, који је постигао три гола, савладали Легањес (3:1) и на корак су од титуле првака Шпаније, па су у добром расположењу отпутовали у Рим.

„Имамо лепу предност што би требало да буде довољно за пролаз. Бољи смо тим и наш пласман у наредни круг не би требало да дође у питање“, сматра тренер Ернесто Валведре.

Г. Ковач

Данас

20.45: Ливерпул – Манчестер сити (први меч 3:0) (суди Лахоз, Шпанија)

20.45: Рома – Барселона (1:4)  (Турпин, Француска)

Сутра

20.45:  Реал- Јувентус (3:0)

20.45: Бајерн – Севиља (2:1)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести