ДЕБАКЛ СРПСКИХ КЛУБОВА У ЕВРОПИ Просута лепа залиха бодова

Поразима Црвене звезде од Манчестер ситија у Лиги шампиона, ТСЦ-а од Вест Хема у Лиги Европе и Чукаричког од Ференцвароша у Лиги конференције настављан је низ катастрофалних резултата српских клубова од почетка сезоне у европским такмичењима.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

Србија је ове године такмичење у Европи почела са пет представника. Учинак је за сада једна победа и чак 12 пораза. Једини тријумф остварио је Партизан код куће против Сабаха из Азербејџана, када је прошао у последњи круг квалификација, где је елиминисан од стране данског Нордсјеланда.

Војводина је изгубила оба меча од кипарског Апоела у квалификацијама за Лигу конференције. Чукарички је у квалификацијама за Лигу Европе два пута погнуте главе напустио главу против Олимпијакоса, као и ТСЦ у прелиминарној рунди за Лигу шампиона, када га је декласирала португалска Брага у обе утакмице.

Тренд из квалификације је настављен и у групној фази поменутим поразима Звезде, Чукаричког и ТСЦ-а. Ово је вероватно најгори почетак европске сезоне клубова из једне државе од оних којих се налазе међу 30 најбољих у Европи.

Србија је захваљујући 11.место на УЕФА листи, до кога се стигло пре свега захваљујући одличним резултатима Црвене звезде у претходних пет сезона, али и Партизана, ове године имала рекордних пет клубова.

Међутим, како сада ствари стоје због очајних остварења, Србији сада виси чак и место међу 15 најбоље рангираних држава по коефицијенту. Времена има да се ствари поправе, али све оно што је до сада урађено и приказано на терену, не даје много наде за оптимизам.

Дневник.рс/Спортклуб.рс/В. Тодоровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести