Дејан Зукић, као капитен, повео Вошу у четвртфинале

Баш као што се и очекивало, можда за нијансу чак и лакше, фудбалери Војводине савладали су Синђелић из Београда резултатом 4:0 (2:0) и прошли у четвртфинале Купа Србије.
Dejan Zukic i Nemanja Nikolic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радост стрелца Дејана Зукића (8) и асистента Немање Николића (22)

Иако је тренер Лалатовић искористио прилику да одмори више стандардних играча, момци који су заиграли у црвено-белим дресовима показали су да треба у њих веровати и да, кад год је могуће, заслужују да добију прилику. Београђани су дошли без неколицине играча, па се њихов ангажман у дуелу на “Карађорђу” свео углавном на то да приме што мање голова, а идеја о офанзивном учинку готово да и није постојала.

Занимљиво је да је Вошин тим, у улози капитена, на терен извео њен најмлађи првотимац, 18-годишњи Дејан Зукић. И не само то: омладински репрезентативац Србије био је стрелац два гола и, по оценама извештача, заслужио је епитет играча утакмице.

- На једном од тренинга пред утакмицу, шеф Лалатовић ми је напоменуо да бих могао да будем капитен, а ја сам се само насмејао. Веровао сам да је реч о шали и било ми је једино битно то да заиграм. Међутим, заиста ми је поверио улогу предводника, а немам сазнање о томе да ли сам тиме постао и најмлађи играч који је понео траку у историји клуба. То и није толико важно, најбитније је да смо сигурном игром прошли у четвртфинале.


Јарачани

Дејан Зукић је, дакле, имао част да против Синђелића буде капитен Вошиног тима и тако постане један од, ако не и најмлађи предводник сениорског тима. Занимљиво је да су исту привилигеју у новијој историји имала још два момка, као у Зукић, рођена у Бачком Јарку и који су прошли омладинску школу новосадског суперлигаша. То су били Мирко Иванић и Дејан Мелег.

- Није то случајно, постоји нешто због чега моји Јарачани имају толико успеха у дресу Војводине - с осмехом је констатовао Зукић. - Има тамо пуно талената и то успевамо да докажемо умећем на терену. Што се старијих, сада већ могу да кажем - колега тиче, с Мелегом се понекад чујем, док с Иванићем нисам у неком редовном контакту.


Постигли се два гола, први из пенала у 36, а други у 57. минуту?

- Када је судија показао на белу тачку после прекршаја над Нешковићем, замолио сам Немању Николића, који је био одређен да шутира уколико буде свиран једанаестерац за нас, да ми препусти лопту и да ја изведем најстрожу казну. Он је прихватио моју молбу, баш као прави другар, а ја сам затресао мрежу. И код мог другог гола, Николић ме је фантастично упослио петом, а мени је остало само да пласирам лопту иза леђа голмана Синђелића. Треба томе додати и чињеницу да сам имао асистенцију код поготка који је постигао Ђурић, тако да имам разлога да будем задовољан оним што смо приказали и екипа и ја. И да се надам да ћу добити прилику и у утакмицама које нам следе.

У 63. минуту тренер Лалатовић је направио хокејашку измену, пославши на терен тројицу фудбалера уместо Дринчића, Кокира и Николића. Од тог тренутка и ви сте променили улогу у тиму?

- До тих измена играо сам на својој позицији офанзивног везног, а када је Дринчић изашао из игре, преузео сам његову улогу централног играча у маневру. Мислим да сам се добро снашао и на тој позицји и да сам показао да заслужујем да добијем шансу и у предстојећим утакмицама. За само недељу дана играмо чак три сусрета и биће нам потребни сви расположиви првотимци, како бисмо одржали висок ниво игре и остварили резултате у складу с амбицијама које имамо. Наравно, коначна одлука биће на тренеру Лалатовићу, а на сваком од нас је да тренирамо пуном снагом и покушамо да се изборимо за место на терену.

Већ у суботу, од 18 часова, у првенственом сусрету у госте Војводини стиже екипа Јавора?

- Сви некако мисле да ћемо победити без проблема, а само ми знамо да у Суперлиги никога више није лако савладати без велике борбе. Једино уколико будемо пружили максимум и ако уз то добро отворимо сусрет, моћи ћемо да се надамо освајању сва три бода. Исто важи и за утакмицу у којој, у наредну среду, дочекујемо Инђију - нагласио је Дејан Зукић, фудбалер од којег сви навијачи Војводине, али и људи који воле фудбал широм Србије, очекују да докаже вансеријски таленат и ускоро постане истински предводник тима из Српске Атине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести