Дејан Зукић одушевио одбранама

Фудбалери Младости ГАТ још пре неколико кола обезбедили су прво место у Српској лиги Војводина, па се, два кола пре краја првенства, припремају за предстојећи бараж за попуну Прве лиге.
Приватна архива/Дејан Зукић, тренер голмана Младости ГАТ
Фото: Приватна архива/Дејан Зукић, тренер голмана Младости ГАТ

Скор од 28 победа и по четири нерешена резултата, односно пораза, уз импозантну гол-разлику 92:25, говори уприлог доминацији „Гатоваца“, који тренутно имају 15 бодова више од другопласираног Вршца. Последњу утакмицу, Новосађани су изгубили минималним резултатом у Панчеву, од Динама. Куриозитет је био то што је на голу Младости стајао тренер голмана Дејан Зукић. Он је одлично  обавио посао, имао неколико запажених интервенција и не сноси кривицу за гол одлуке.

- На позив председника Мирослава Кресовића, стигао сам у Младост  током лета 2020  године - рекао је Зукић. - Био је то прави потез, јер су нам се поклопиле амбиције. Још тада пао је договор да ме клуб региструје, уз посао тренера голмана. Испоставило се да је и то био добар потез, јер ми је омогућио да, због изостанака из тима талентованог, али повређеног Стефана Дражића и искусног Алексе Слијепчевића који је паузирао због жутих картона, ускочим  у екипу и дебитујем за Младост у 42 години. Упућујем велику захвалност председнику на указаној шанси да радим у тако сјајној средини. Мислим да сам се, досадашњим ангажманом и због чињенице да имамо два врсна голмана који константно напредују, одужио клубу на најбољи могући начин.

За одбране у Панчеву стигле су Зукићу саме похвале.

- Остао ми је једино жал што мој повратак на гол није пропраћен бољим резултатом. Није ово први пут да као тренер заменим одсутне голмане. Пре три године, у Слоги из Темерина, у чак три сусрета имао сам исти задатак, а у Младости из Бачког Јарка за тим није било потребе.

Дејан Зукић иза себе има успешну голманску, баш као и тренерску каријеру.

- Дебитовао сам за први тим Младости из Бачког Јарка у Првој Б лиги, против ОФК Београда на Карабурми. Дуго година бранио сам гол чете са „Ливадица“, а затим и Бечеја. Био тренер у  Слоги, јарачкој Младости и сада у тиму истог имена, али из Новог Сада. Поред тога, активан сам и у школи фудбала „Оне тиме“ из Бачког Јарка, где радим с 20 младих голмана. Упоредо с тренутним обавезама, школујем се код тренера Спасоја Јелачића  за УЕФА Б лиценцу.

У следећем колу Младост ГАТ дочекује Тису из Адорјана, али Зукића неће бити између статива.

- Епизоду на голу завршио сам у Панчеву. Против Тисе се враћа Слијепчевић, који је издржао суспензију. Ако буде потребно, а надам  се да - неће, као војник клуба спреман сам да у сваком тренутку поново ускочим и помогнем. Увелико се припремамо да бараж за Прву лигу дочекамо у најбољој форми, да у два сусрета потврдимо квалитет и стигнемо до зацртаног пласмана у Прву лигу - поручио је Дејан Зукић.     

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести