ЂЕНАРО ГАТУЗО НА КЛУПИ ОЛИМПИКА ИЗ МАРСЕЈА: Узбудљива сезона следи на Велодрому

Олимпик из Марсеја може се назвати посрнулим гигантом који у протеклим сезонама није показао много. Клуб са дугом традицијом и богатом ризницом трофеја од данас има новог тренера и то некадашњег легендарног фудбалера Ђенара Гатуза.
1
Фото: Youtube Printscreen

Темпераментни Италијан свакако није најбољи тактичар на свету, али може енергијом да подигне екипу и направи изненађење. Проблем је само што у Олимпику из Марсеља, чак и када екипа не игра како треба, има много оних који су спремни да додатно потпале ватру.

Сигурно је само да ће бити узбудљиво, јер Гатузов темперамент с једне стране одговара лудом граду какав је Марсељ. Јасно је да постоје само две опције. Или ће брзо доћи до разлаза и лоше атмосфере између тренера и играча, или ће процветати и помрсити рачуне шампиону Француске Пари Сен Жермену.

Гатузо је до сада водио Сион, Палермо, ОФИ са Крита, Пизу, Милан, Наполи и Валенсију и нигде се није баш прославио. Мада је са Пизом изборио промоцију у Серију Б, са Наполијем освојио Куп, али ни са њима ни са Миланом није добацио до Лиге шампиона.

Гатузо је јуче имао први тренинг са екипом, а данас је промоција новог тренера на Велодрому. Потписан је уговор до краја сезоне са опцијом да се продужи на додатну годину. У клубу какав је Олимпик то би већ био озбиљан подвиг. Деби је за викенд, против Монака.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести