Дерби 2. кола Прве лиге Србије: Заслужено славље Ивањичана

Као што се и очекивало у дербију Прве лиге Србије виђен је тврд, не претерано леп фудбал. Обе екипе опрезно и ангажовано ушли су у утакмицу, али је од самог почетка тим из Ивањице високим пресингом готово у потпуности онемогућио иоле организованије нападе Новосађана. 
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Такав приступ, што је могло и да се наслути, донео је у 23. минуту радост чети тренера Игора Бонџулић. По десном боку лепо су комбиновали Вицо и Николић избацили једног играча Младости ГАТ, а потом је уследила повратна лопта право на ногу Вањи Звеканову. Уследио је сјајан ударац са 14 метара и лопта се просто закуцала у мрежи испод пречке гола на којем је стајао Алекса Милојевић. Наставили су Ивањичани да се придржавају договореног модела, па у првих 45. минута домаћин није створио практично ни једну шансу.

У наставку, уласком искусног Милета Савковића у игру, чета тренера Ристовског кренула је ка голу гостију. У 52. минуту бележимо ударац Димитрова, а у 55. десио се спорни тренутак, после ког је протествовала публика на ГАТ Арени. Наиме, учинило се да је неко из одбране Јавор Матиса играо руком у свом казненом простору, али је судија Илић само одмахнуо.  Већ у следећем нападу у шанси је био Срђан Димитров који је шутирао, али одлични голман Кахриман врховима прстију избио лопту у корнер. Трудили су се играчи из Ивањице да умире ритам, па смо видели доста прекида, да би у 68. минуту, после корнера који је извео Јевремовић, лопта практично погодила резервисту Караћа у главу и по други пут се нашла у голу Младости ГАТ. 

Оваквој утакмици два гола вишка била су практично ненадокнадива предност, иако су се Новосађани својски трудили да стигну барем до почасног поготка. 

А. Предојевић.

НОВИ САД: ГАТ Арена, гледалаца 1200, судија: Илић (Ћуприја), стрелци: Звеканов у 23. и Караћ(аутогол у 68. минуту. Жути картони: Швоња, Димитров, тренер Ристовски (Младост ГАТ), а Вицо, Л. Луковић, Звеканов и тренер Бонџулић (Јавор Матис).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 6,5, М. Илић 6,5, Миловановић 7, Швоња 6,5 (од 58. Караћ 6), Поповић 6,5, Димитров 7 (од 83. Савановић), Видаков 6,5, Ожеговић 6,5, Секулић 7, Јочић 6,5 (од 83. Гојков), Цевић 6,5 (од 46. Савковић 6,5).

ЈАВОР МАТИС: Кахриман 7,5, Вицо 7 (од 72. Лакић-Пешић 7), Јевремовић 7,5, Николић 7, Л. Луковић 7 (од 81. Димитријевић), Маричић 7, Петровић 7, Ивеља 7, Момчиловић 8, Одита 7 (од 81. Одуени), Звеканов 7,5 (од 29. Грабеж 6,5, од 81. Данко).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести