Девет играча хрватског клуба Динамо позитивно на корона вирус

ЗАГРЕБ: Најмање девет фудбалера загребачког Динама заразило се корона вирусом уочи сутрашњег меча у 3. колу Лиге Европе са аустријским Волфсбургом, саопштили су представници хрватског клуба.
fudbal
Фото: pixabay.com

На званичном тесту на ковид добили смо позитиван резултат за пет играча, па уз оне раније позитивне на корона вирус долазимо до укупне бројке од девет заражених играча с Уефине листе који сутра не могу да играју, рекао је портпарол Ален Лесички.

Он је навео, преноси Index.hr, да се имена заражених играча не смеју објављивати због Закона о заштити података о личности.

Дозвољено је уз сагласност те особе, па смо јуче саопштили да је Зоран Мамић позитиван, а остали не желе да откривају, каже Лисички.

Заражени играчи су на тзв. Уефина „А“ листа, што значи да не морају да буду ођављени како би се други грачи уписали у записник за сутрашњи меч. Њих ће клуб пријавити с тзв. "Б" листе на којој су играчи ''99. годишта и млађи који имају право наступа за Динамо.

Волфсбург, чија екипа такође неће бити потпуна будући да су допутовали без осам играча заражених корона вирусом, одлично је почео такмичење у групи "К", после два кола има четири бода на првом месту, ЦСКА и Динамо под два, а Фејенорд један.

До објављивања састава за меч неће се знати да ли су међу зараженима фудбалерима немачке екипе и двојица српских играча, Немања Рнић и Дејан Јовељић.

Хрватска има 56.567 регистрованих случајева вируса и 654 смртних случајева повезаних са ковид-19, а последњих недеља је дошло до наглог пораста броја случајева.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести