Домаћин Мундијала вечерас дели мегдан са сјајним Хрватима

СОЧИ: Мало ко је очекивао да ће селекција Русије стићи до четвртфинала Мундијала, без обзира на чињеницу што су домаћини.
Akinfejev Igor/Fonet
Фото: FoNet

У Самари играју с Хрватском, којој стручњаци дају много веће шансе за пласман у полуфинале. У припремном периоду Руси нису забележили победу чак 280 дана, а онда у групној фази такмичења просто експлодирали.

Сјајну игру приказали су и у осмини финала, где су после исцрпљујуће борбе и пенал рулета избацили једног од фаворита Мундијала Шпанију. Одмах је реаговао председник Владимир Путин и играче указом прогласио заслужним спортистима. У Русији се само прича о фудбалу, а карта за дуел са Хрвтаском на црном се продаје за 1.500 долара. У највећој земљи на свету нема оног ко не верује да њихова национална селекција може да направи још један подвиг.

Хрвати имају изузетно квалитетан и искусан тим, који предводе звезде Реала и Барселоне Модрић и Ракетић. Многи их виде у великом финалу.

Годе нам похвале, али смо и чврто на земљи, каже селектор Русије Станислав Черчесов и додаје да желе нову победу, али морају да буду мудри и опрезни.

Хрватска има изузетно јак састав, одличан средњи ред,  Модрић и Ракетић могу да надиграју сваку екипу. Сигуран сам да би нас тактика коју смо применили  против Шпаније у дуелу са Хрватском одвела у пораз. Много тога ћемо променити у односу на претходну утакмицу, уз веру да можемо да елиминишемо сјајан тим Хрватске, поручује руски селектор.

У табору Хрватске је мирно, нема бомбастих изјава, али истичу да су спремни за утакмицу године, како најваљују дуел с домаћином.

Амбијент у Сочију нам изузетно одговара, подсећа нас помало на Далмацију, с тим што је мање спарно. Очекује нас изузетно тежак задатак  против мотивисаних руских играча. Подразумева се да  нећемо играти као Шпанци, припремили смо мало изненађење за домаћина и надам се успети да их избацимо с Мундијала, најавио је селектор Златко Далић.


Ричи на центру

Фишт арена, капацитет 40.000 гледалаца, суди: Сандро Ричи (Бразил), почетак у 20 сати.  

РУСИЈА: Акинфејев - Фернандез, Иганашевич, Кутепов, Кудрашов -  

Зобнин, Газински - Черишев, Головин, Смолов - Дзјуба.

ХРВАТСКА: Субашић - Врсајко, Ловрен, Вида, Стринић - Брозовић, Ракитић - Ребић, Модрић, Перишић - Манџукић. 


Руси и Хрвати никада нису играли на светским првенствима, а по рејтингу ови други су два копља испред доамће селекције.

Уз подршку верних навијача можемо све, узда се у публику капитен Игор Акинфејев.

Како каже, показали су праву класу, имају искусан тим, способан да се равноправно носи са сваким противником.

Некако предосећам да ће се поново изводити пенали, каже Акинфејев.  

И Хрвати имају искуство с пеналима, али би хтели да их избегну.

Фото: FoNet

Респектујемо Русе, имају квалитет, али смо ми бољи, тврди капитен Лука Модрић и додаје да ће Руси имати велику подршку навијача, али их то ни мало не плаши.

Бољи смо и то ћемо показати и на терену. Сигурно је да нећемо кружити око шеснаестерца Акинфејева као што су то радили Шпанци, најављује Модрић и додаје да ће “покушати да их нападну одмах“, те се нада да ће успети да поремете руску одбрану. 

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести