Драгомир Окука ће данас бити промовисан у новог шефа струке Војводине

Бурно је било у Фудбалском клубу Војводина после пораза од Црвене звезде (1:4). Дојучерашњи шеф струке Александар Веселиновић, како то већ бива у српском фудбалу, платио је цех за тај резултатски неуспех, али и све остале резултате који су оцењени међу члановима Управног одбора и навијачима црвено-белих као слаби.
Okuka_06-FBakic
Фото: Драгомир Окука нови тренер Воше, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Смењен је с места главног тренера, а у петак увече на то место једногласно је изабран Драгомир Окука.

Искусни 64-годишњи стручњак дуго је избивао из нашег клупског фудбала, радећи у иностранству, али је, после паузе од 18 година, прихватио позив из Новог Сада. Из Војводине се и отиснуо у печалбу и сада је поново ту, да покуша да врати црвено-беле на стазу успеха. И лаицима је јасно, очекује га изузетно тежак посао, јер екипа је склапана у ходу, током дужег временског периода, много је нових играча и једноставно није могла да се уигра. То, међутим, не представља никакав алиби, навијачи желе победе у низу и Окука је, убеђени смо, тога и те како свестан.

Нови тренер имао је суботу прилику да види већину кандидата за први тим у тренинг сусрету с БиХ премијерлигашом Звијездом (1:1). Иако је утакмица завршена без победника, верујемо да је могао да лоцира проблеме у игри и да је већ постави одређене смернице у раду.

„Време је категорија која нам недостаје“, рекао је у недавном разговору за “Дневник” некадашњи фудбалер мостарског Вележа, а касније тренер кроз чију каријеру је било пуно успешних прича. „Војводина увек има обавезу да буде у врху српског фудбала, ни сада није другачија ситуација и потрудићемо се, сви заједно, да изађемо на пут који нас води ка том циљу.“

Пред Новосађанима је у наредном, 8. колу Суперлиге утакмица с Радничким у Нишу и потпуно је јасно да их чека тежак задатак. Међутим, права на изговоре нико међу црвено-белима нема и мораће сви заједно, од играча, преко струке, све до чланова управе, да се потруде како би се створили оптимални услови да крене с тренутне позиције  и активно укључи у трку за освајање једне од европских виза.

Промоција новог шефа струке Драгомира Окуке уследиће данас у 12 часова, у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, а очекује се да ће том приликом нови тренер саопштити и имена чланова свог стручног штаба.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести