Ђукић: Меч сезоне против Чукаричког, што пре до гола

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је данас да ће црно-бели покушати што пре да дођу до гола против Чукаричког у реваншу полуфинала Купа Србије, јер истиче да је то једини начин да се противник уведе у нервозу.
miroslav djukic, fonet aleksandar barda
Фото: FoNet (Aleksandar Barda)

Партизан након пораза на Бановом брду 4:2 јури два гола заостатка, а тренер црно-белих наглашава важност раног вођства.

"Морамо да их нападнемо од почетка. Јуримо први гол како би они ушли у нервозу јер ћемо у супротном ми ући. Требало би спречити њихове контранападе и ићи прво да само победимо утакмицу, па онда да дамо други гол. Требало би ићи стрпљиво, не грлом у јагоде, не смемо по сваку цену да јуришамо", изјавио је Ђукић на конференцији за медије у Спортском центру Партизан Телеоптик.

Према његовим речима, играчи су свесни важности утакмице на који гледају као меч сезоне. 

"Свесни смо важности утакмице. Меч сезоне који ћемо покушати да добијемо и пласирамо се у финале. Неће бити лако, они су мотивисани али играмо код куће", рекао је Ђукић.

Он је рекао да неће моћи да рачуна на Марка Јевтовића и Марка Јанковића, уз раније повређене Луку Цуцина, Бојана Остојића и Владимира Стојковића, а да ће се о минутажи тек опорављеног Леандреа Тавамбе још одлучивати.

Тренер црно-белих истиче да осећа позитиван набој код играча и верује у добар амбијент у утакмици за коју каже да је решити детаљи. 

"Нема мађиничара у фудбалу, познајемо се врло добро. Нема ту много изненађења. Одлучиваће детаљи", рекао је Ђукић. 

Он је рекао да верује главном арбитру утакмице Милораду Мажићу и нада се да ће најпознатији српски судија бити сутра, као и у финалу Лиге шампиона на висини задатка. 

Реванш меч полуфинала Купа Србије између Партизана и Чукаричког игра се сутра од 20 сати на стадиону у Хумској уз бесплатан улаз.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести