ДВА БИТНА ПОЈАЧАЊА ЗА ТСЦ Јовановић продужио боравак, Симић потписао

БАЧКА ТОПОЛА: Најбољи фудбалер прошле сезоне у Суперлиги Србије, Саша Јовановић, потписао је, као што је и било очекивано, продужетак уговора са ТСЦ-ом, до 2026. године.
s
Фото: Saša Jovanović veran Bačkoj Topoli/TSC

Тиме су Бачкотополчани осигурали веома битног играча пред наредну сезону, у коју улазе са још већим апетитима, него што је то био случај у минулој, када су врхунску игру крунисали другим местом на табели и пласманом у квалификације за Лигу шампиона. Један од најзаслужнијих за то, био је управо Јовановић, који је у Суперлиги забележио „дабл-дабл”, од 10 голова и 14 асистенција. У стилу Душана Тадића. 

Нападач тима са севера Србије имао је уговор до 2024, али је изванредним партијама заслужио нови, што је управа ТСЦ-а испоштовала.

Јовановић је каријеру почео у Колубари и Младости из Лучана. Након тога уследиле су интересантне дестинације – шпанска Кордоба, у којој је играо са легендарним Хозеом Рејесем, затим је бранио боје саудијског Ал-Фатеха, као и Депортива ла Коруње. Уследио је повратак у Лучане, након чега је обукао дрес Бачкотополчана.

ТСЦ увелико ради на склапању тима за предстојеће изазове. Продужетак уговора је, потписао и штопер Горан Антонић, а у Бачку Тополу дошао је доскорашњи голман Војводине, Никола Симић.

Симић је доведен као друга опција Вељку Илићу, чији је останак најављен, тако да ће из другог плана да чека своју шансу.

Најновија аквизиција ТСЦ-а има 26 година, а у Бачку Тополу долази након истека уговора са Војводином, у којој је провео претходних пет година. Каријеру је почео у млађим категоријама Бежаније, одакле је преко Срема из Јакова и београдског Синђелића дошао до дреса „старе даме”. Бранио је укупно 55 пута за тим из „Српске Атине“ и прошле сезоне је пресељен на клупу због доласка Лазара Царевића.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести