ЕМИЛ РОЦКОВ Поносан што Нови Сад коначно има градски дерби

У сусрет нам долази градски дерби у Новом Саду у оквиру 6. кола Суперлиге, који се игра у петак на „Карађорђу“, по много чему специфичан.
Emil Rockov/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Неизвесност влада око наступа Емила Роцкова у Шапцу

Домаћин је Пролетер, а Војводина формални гост. Након што су Сланобарци  деценијама наступали у нижим ранговима такмичења, почетком овог века креће препород Пролетера, постепена надоградња свих сегтмената клуба, што је донело резултате. Док је тим са Слане баре био члан Прве лиге, много младића из Вошине школе, након завршеног омладинског стажа, калило се у Пролетеру и то је била уобичајена пракса. Један од њих је и голман Емил Роцков, капитен Војводине.

-Провео сам у Пролетеру годину и по дана, шест месеци био сам и капитен тима. На Сланој бари био сам у сезони 2015/16 и јесењи део сезоне 2016/17, када је Војводина одлучила да ме врати. Било је то занимљиво искуство – каже Роцков.

Провео сам у Пролетеру годину и по, шест месеци био сам и капитен тима. На Сланој бари био сам у сезони 2015/16. и јесењи део сезоне 2016/17, када је Војводина одлучила да ме врати. Било је то занимљиво искуство

За овог рођеног Новосађанина дуел два градска клуба је нешто што је војвођанска престоница дуго чекала.

- Поносан сам на чињеницу да Нови Сад после много година има градски дерби. Искрено, једва чекам  утакмицу са Пролетером у којој очекујем добар фудбал. Познајемо фудбалере противничког тима, знамо каква је то екипа, али се не бавимо посебно њима, већ гледамо себе.

За разлику од Сланобараца, Војводина није била убедљива у уводним колима текућег првенства, прва победа је стигла тек у минулом, 5. колу. Чувара Вошине мреже питали смо да ли је то и колики подстрек за екипу?

- Треба бити сурово реалан – то није било ништа посебно и треба гледати само напред, без освртања. Могуће је да је то био психолошки стимуланс за поједине играче, али не и целу екипу. Када се једна утакмица заврши, већ од наредног јутра све мисли су усмерене на следећу, барем се ја тако понашам. Свим снагама иде се ка новој победи, а тако ће бити  и у мечу са Пролетером – најавио је Емил Роцков, голман Војводине, који ће већ у петак у мечу са Сланобарцима наставити да испуњава зацртани циљ:-Желим да примим мање голова него претходне сезоне.

Д. Кнежић

ПРОЛЕТЕР Утакмица с Вошом је нешто посебно

Нови Сад ће након 54 године поново бити поприште градског дербија. Давне  1963/1964 играли су Војводина и Нови Сад, а у петак ће на терен „Карађорђа“ истрчати Војводина и Пролетер са Слане баре, који је у претходној сезони освојио прво место у Првој лиги Србије. Фудбалери тренера Драгана Радојичића дерби, који ће сигурно привући велики број присталица оба табора, дочекују након ремија са Напретком и минималног пораза од Чукаричког са намером да се публици представити у што лепшем издању. Једногласни су у ставу да је за њих утакмица са Вошом нешто посебно и да је исечкују с великим нестрпљење.Неколико играча из Пролетера каријеру су почели у Војводини, а међу њима је и десни спољни Александар Танасин.

- Лепе успомене вежу ме за Војводину у којој сам играо дуго година, али сада ме као професионалца све везује за Пролетер, па је природно да се надам повољном резултату мог тима. Ово ће за нас, после пропуштене шансе да победимо Напредак и након минималног пораза на Бановом брду од Чукаричког,  битна веома утакмица у којој желимо да прикажемо у најбољем могућем издању – каже Танасин.

Лепе успомене вежу ме за Војводину, у којој сам играо дуго година, али сада ме као професионалца све везује за Пролетер, па је природно да се надам повољном резултату мог тима (Александар Танасин)

Последња два меча пропустио је Танасин због повреде.

- У последња два кола због пада концентрације прокоцкали смо три бода. Радио сам протекле недеље под посебним третманом, издржао све напоре и што се мене тиче спреман сам да истрчим на терен. Утакмица са Војводином је за све нас посебна и логично је да ћемо бити максимално мотивисани. Уколико ми тренер Радојичић укаже поверење даћу све од себе да стигнемо до повољног резултата – најавио је Танасин.

И убојити нападач Немања Човић делић каријере провео је у Војводини.

- Искрен да будем, сматрам да  нисам добио прилику па је то разлог што сам у Воши био веома кратко.У прошлом колу смо због грешке остали макар без бода па је градски дерби прилика да се у неку руку искупимо. Пред нама је тежак задатак, Војводина је веома добра екипа, савладала је у прошлом колу Бачку и нема ни најмање сумње да ће  настојати да забележи победу и против нас. Атмосфера у екипи и око ње је обећавајућа, желимо у дербију да се покажемо у најбољем издању.Сматрам да нисмо без шанси да савладамо градског ривала и ја верујем да ми то можемо – оптимиста је Човић и позвао навијаче да дођу у што већем броју и помогну Пролетеру да стигне до жељеног циља.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести