Финале Купа ФС Војводине: Младост освојила трофеј

Јарачани су пред пуним трибинама репризирали успех од пре две године, а најбољи актер био је двоструки стрелац Давид Нинковић, нерешива енигма за добру екипу из Мачванске Митровице.
mladost1
Фото: Mirko Dubroja uručuje pehar i novčani ček Čedomiru Dakiću, kapitenu Mladosti, foto: Dnevnik

Један од најмлађих играча на терену, брзо је истакао кандидатуру за јунака финала. Извео је слободан ударац са 17 метара, лопта је погодила живи зид, променила смер и преварила голмана Ненада Релића. Претходно су играчи Подриња, преко Живковића и Мијаловића, имали две добре шансе да дођу у вођство. Уздахе је измамио и покушај Ненада Мијаиловића, једног од запаженијих у тиму Подриња, нишанио је скоро са центра у 30. минуту, али Драган Лолић је био будан.  Доста је претрчао Милош Ковачевић и мало је недостајало да напише сценарио за гол Бошка Паповића. Најистуренији играч српсколигаша у првом полувремену, ударцем главом је циљао поред стативе. Само што се кренуло са центра у наставку, акцију је почео Мијаиловић, улогу асистента је одиграо Милош Павловић, док је Лазар Ђурђевић распалио без оклевања, погодивши ближи угао – 1:1.  

Фото: Dnevnik.rs

Доста главобоље одбрани лидера Сремске лиге, задао је Дарко Марић. Издржао је дуел са штопером Александром Радовановићем и упослио Немању Стојшића, чију је дијагоналу на супротној страни испратио Давид Нинковић и поново дигао на ноге бројне навијаче из Бачког Јарка. Десет минута касније, Ђурђевић је прокоцкао одличну шансу, слабим ударцем из повољне позиције, па није крунисана акција Живковића и Мијаиловића.

У надокнади времена, Марић је, после додавања Васића, преварио голмана, али искусни Мирко Теодоровић је на линији спречио погодак. Пехар и новчану награду од 100.000 динара, капитену Чедомиру Дакићу, уручио је Мирко Дуброја, потпредседник ФС Војводине, док је Николи Радовановићу, капитену Подриња, пехар и новчану награду од 50.000 динара уручио Драган Ковић, председник ГФС Сремска Митровица.

Текст и фото: Марко Менићанин

Фото: Dnevnik.rs

Младост (БЈ) – Подриње 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Слана Бара, гледалаца: 1.500, судија: Арсић (Нови Сад), стрелци: Нинковић у 38. и 57. за Младост, Ђурђевић у 47. минуту за Подриње, жути картони: Марић, Дабижљевић, Нинковић (Младост), Мијаиловић, Н. Радовановић, Теодоровић (Подриње).

МЛАДОСТ: Лолић 7, Милош Ковачевић 7, Косић 7, Кочиш 7, Ивановић 8, Дакић 8, Дабижљевић 7 (од 87. Милан Ковачевић - ), Гојковић 7, Паповић 7 (од 46. Марић 8), Стојшић 7, Нинковић 9 (од 80. Васић - )

ПОДРИЊЕ: Релић 6, Теодоровић 7, Н. Радовановић 7, А. Радовановић 6, Рого 7 (од 78. Пршић - ), Ђурђевић 7, Живковић 8, Павловић 6 (од 75. Петковић - ), Арсеновић 6, Томић 6 (од 63. Ивић - ), Мијаиловић 8.

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести