ФК ВОЈВОДИНА ПРЕДСТАВИЛА НОВЕ ДРЕСОВЕ Стара дама слави 110 година клуба (фото)

Крај сезоне 2023/24. године Војводина ће дочекати у знаку два значајна јубилеја: 110 година клуба и читав један век стадиона „Карађорђе“.
Л. Бакмаз
Фото: Л. Бакмаз

Годишњице ће, како и приличи колективу шампионске традиције, бити обележене низом пригодних манифестација и сусретима генерација. Први корак уследио је у објекту Историјског архива града Новог Сада, где је у присуству играча, чланова стручног шаба и руководства клуба представљена гарнитура нових дресова.

-Када спортски колектив постоји 110 година, то може да буде једино потврда виталности и љубави, то је прича која је дубоко укорењена у локалпатриотизму, односно у идентитету града Новог Сада – рекао је члан Управног одбора клуба, историчар Петар Ђурђев. – Нови дресови персонификују свих 11 деценија историје нашег клуба. Убеђени смо да ћемо ускоро и на терену игром доказати да смо истински наследници свега доброг што су генерације у пола белом, пола у црвеном стварале, да смо клуб који превазилази границе српског спорта који ће показати то што уме, а то је да се у Новом Саду игра добар фудбал.

Фото: Л. Бакмаз


Овога пута Војводина се пита

Због Дана жалости одложене су утакмице деветог супелигашког кола, које су биле планиране за среду и четвртак. У петак, у оквиру 10. кола, од 18.30 часова на Карађорђу гостује ИМТ.

-Спремали смо се за једног противника, али због познатог разлога, играмо са другим – подсетио је Поповић. – Не тражим алиби, али тек толико да се зна да нисмо имали ни један тренинг који би се односио на оно што хоћемо да играмо, него смо морали да импровизујемо јер нисмо знали ни с ким ћемо, ни где ћемо, ни када ћемо да играмо. Од утакмице очекујем то што очекујем од сваке, да изађемо на терен и да покажемо да смо играчи Војводине, да смо тим у правом смислу речи, као што је показала и претходна утакмица са Јавором. Својим играма млада и полетна екипа ИМТ заслужује поштовање, али овога пута Војводина је тим који се пита.

Пренос утакмице је на каналу Арена премиум 1.    


Част да открије дресове пред извештачима са Војводининих утакмица и гостима у холу Историјског архива, припала је легендарном члану прве шампионске генерације Васи Пушибрку. Импресиониран садржајем плавог дреса, на коме су, уз главне спонзоре, исписана имена већине играча који су одиграли више од 100 утакмица, тренер Ранко Поповић, на себи јединствен начин, пронашао је основну вредност трајање новосадског клуба.

-Чули смо како су Срби, Јевреји и припадници осталих нација у Новом Саду заједно поставили темељ Војводини – подсетио је Поповић. – Такође нам је предочено како је заједничким снагама растао „Карађорђе“ на тадашњој градској периферији. Од када сам стигао у Нови Сад инсистирам и инсистираћу на том заједништву. Да нас споји и да ми сви заједно вратимо Војводину тамо где би требало да буде. Да ми на терену овим дресовима дамо прави сјај. То би био најлепши и једини прави одговор свима који су радом, знојем и крвљу својом стварали историју Војводине.

Пригодан програм свечаности оплеменио је троминутни филм, у продукцији клупске маркетиншке агенције „Кућа чуваркућа“, којиим је на оригиналан начин приказан раст и развој клуба од 1914. до данас.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести