Фудбал вести: Бартра се опоравио, са гипсом игра против Аугзбурга

Фудбалер Борусије из Дортмунда Марк Бартра опоравио се од повреде руке после бомбашког напада на клупски аутобус и биће спреман за сутрашњи дуел са Аугзбургом у Бундеслиги.
fudbal vesti
Фото: Dnevnik.rs

Бартра је прошлог месеца сломио руку у тренутку три експлозије на аутобус "милионера" баш на путу ка утакмици Лиге шампиона против Монака у Дортмунду, због чега је морао да буде оперисан.

"Батра може да игра против Аугзбурга, то су баш лепе вести. Преостало је још да разговарам са докторима да се види да ли може да игра са гипсом. Уколико све буде у реду, биће у тиму", рекао је тренер Борусије Томас Тухел.

Шпански дефанзивац је ове сезоне, од доласка из Барселоне, одиграо укупно 24 утакмице и дао један гол.

Борусија је тренутно трећа на табели немачке Бундеслиге, са два бода више од Хофенхајма и жели да остане на тој позицији како би директно обезбедила пласман у Лигу шампиона.

Сон и Покетино најбољи у априлу у Премијер лиги

Фудбалер Тотенхема Хјон-Мин Сон и менаџер тог тима Маурисио Покетино проглашени су за најбоље у Премијер лиги у априлу.

Нападач из Јужне Кореје је прошлог месеца чак пет пута погодио мрежу противника у победама над Барнлијем (2:0), Свонсијем (3:1), Борнмутом (4:0) и два против Вотфорда (4:0). 

Тотенхем је у том периоду остварио свих шест победа у Премијер лиги, рачцунајући још Кристал Палас (1:0) и Арсенал (2:0), уз само један примљен гол, па је логичан потез да се награда додели менаџеру Покетину.

Фудбалери Тотенхема налазе се на другом месту на табели енглеског првенства три кола пре краја, са седам бодова заостатка за лидером Челсијем.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести