Фудбалери Хрватске победили Мароко и освојили треће место на СП

ДОХА: Фудбалска репрезентација Хрватске освојила је треће место на Светском првенству у Катару, пошто је вечерас у Дохи победила Мароко резултатом 2:1.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/Pavel Golovkin)

Голове за Хрватску постигли су Јошко Гвардиол у седмом и Мислав Оршић у 42. минуту.

Једини стрелац за Мароко био је Ашраф Дари у деветом минуту.

Хрватска је освојила треће место на СП 1998, а пре четири године на Мундијалу у Русији била је вицешампион света.

Мароко је освајањем четвртог места на СП у Катару направио највећи успех у историји своје земље и афричког фудбала.

Финални меч између Француске и Аргентине биће одигран сутра од 16 сати.

Хрватска је повела већ у седмом минуту поготком Гвардиола. Он је главом погодио мрежу Марока после акције Ловро Мајера и Ивана Перишића. Мароко је изједначио после само два минута.

Дари је после слободног ударца стигао до лопте пре голмана Хрватске Доминика Ливаковића и сместио је у мрежу. У наставку меча углавном се играло на средини терена, али је Хрватска прво полувреме решила у своју корист резултатом 2:1 поготком Оршића у 42. минуту.


Репрезентација зарадила више од 51 милион евра

Фудбалска репрезентација Хрватске зарадила је укупно 51,5 милиона евра на Светском првенству у Катару, преносе медији у Загребу.

Фудбалском савезу Хрватске (ХНС) припало је 26 милиона евра за треће место на СП.

Мароко ће зарадити 24 милиона евра за освајање четвртог места у Катару.

Другопласирала селекција на СП ће инкасирати 30 милиона евра, а шампиону света ће припасти 40 милиона евра.


Фудбалери Марока били су нешто офанзивији на старту другог полувремена, док је Хрватска чувала вођство. Мароканци су највећу шансу за изједначење имали у 75. минуту, али је Ливаковић зауставио ударац Јусефа Ен Несирија.

Мароко је до краја утакмице имао иницијативу, али није успео да стигне до изједначења.

Селектор Марока: Задовољан сам четвртим место  

Селектор фудбалске репрезентације Марока Валид Реграгуи изјавио је да је задовољан освајањем четвртог места на Светском првенству у Катару.

Разочаран сам другим поразом заредом, учинили смо све што смо могли. Међутим, срећан сам јер смо стигли до четвртог места на Мундијалу. Физички је било тешко, играчи су имали мало времена да се опораве. Желели смо да донесемо више радости нашим навијачима. Учићемо из овог Мундијала, а учинићемо да се на наредном Мундијалу вратимо још јачи, рекао је Реграгуи после утакмице.

Он је честитао селекцији Хрватске на освајању трећег места на Мундијалу.

Хрвати имају више искуства и заслужено су победили. Завршили смо међу четири најбоља тима на свету, али научили смо да против Француске и Хрватске морамо много тога да урадимо да би постигли нешто више на СП, закључио је Реграгуи.

Далић: Мало ко је очекивао овај резултат, победу поклањам Ћири Блажевићу

Селектор хрватске фудбалске репрезентације Златко Далић изјавио је вечерас да победу против Марока на Светском првенству у Катару поклања легендарном хрватском тренеру Мирославу Ћири Блажевићу.

Ова бронза је златног сјаја. Била је тешка утакмица, ово је медаља за све који навијају за нас. На два Мундијала заредом освојили смо две медаље. Желим победу да поклоним Блажевићу, човеку који је све ово започео. Могу ја да освојим пет медаља, али ће Ћиро да заувек остане тренер свих тренера, рекао је Далић после меча за ХРТ.

Хрватска је пре четири године на Мундијалу у Русији била вицешампион света, пошто је у финалу поражена од Француске 4:2.

Момцима свака част, мало ко је очекивао овај резултат на СП. Освојили смо треће место у оваквој конкуренцији, па то је фантастично. Данас су играли сви они који су били здрави, закључио је Далић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести