Фудбалери из Бачког Градишта вредно тренирају: Војводина постаје породични клуб

Иако су планирали да после две недеље рада овог викенда крену с играњем контролних утакмица, до тога, ипак, неће доћи.
fudbalska lopta
Фото: Tiker

Први ривал је данас требао да буде Сириг, али је премијера отказана због трагедије која је задесила Сирижане. Наиме, у саобраћајној несрећи живот је изгубио голман Сирига Милош Мишчевић (21) и утакмица је отказана. Имаће Градиштанци овогодишњу премијеру у среду у Бачкој Тополи против Бајше, а у суботу, 8. фебруара, на свом терену угоститиће ОФК Бечеј 1918.

Како зимски прелазни рок још није завршен, најстарији клуб имена Војводина ангажовао је још једно вредно појачање. Бечејац Никола Ћулум, који је, после матичног Бечеја, играо у Напретку из Надаља и јесенас војвођанском лигашу Јединству из Новог Бечеја, придружио се брату Бојану, који је стигао две недеље раније и на пролеће ће заједно носити дрес Воше.

Мало по мало и градиштанска Војводина постаје породични клуб. Подсећања ради, председник је Горан Кудрић, а у тиму су му синови Давид и Ненад. Тренер је Лазар Дабижљевић, а ове зиме је из српсколигаша са Тисе стигао његов млађи брат Славољуб. Већ смо поменули браћу Ћилум... Може то, итекако, да допринесе атмосфери унутар клуба и знатно поправи хармонију и квалитет игре.

Поред тројице поменутих, ове зиме је стигао још један Бечејац. У питању је млади нападач Лазар Врањеш, који је јесенас играо за Јединство из Новог Бечеја. Стигли су још Ненад Виновић из бочарског Јединства, Немања Гарић из надаљског Напретка, Бојан Ђекић из бачкопаланачког  Старог града и Никола Петровић из ђурђевачке Бачке. Иако су клуб напустили Дејан Бошков, Марко Бубања, Димитрије Вејин, Мирослав Вендер и Аслан Шаколи, играчки кадар је бројнији и квалитетнији. На тренингу је свакодневно двадесетак играча.

- Ове недеље сам, због обавеза на послу, четири дана био на Златибору, па ме је заменио капитен Бојан Билбија, али сам свакодневно био у вези са њим. Све је одрађено према договору, па припреме теку према плану. Верујем да ћемо спремно дочекати наставак првенств -  оптимиста је тренер Војводине Лазар Дабижљевић.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести