Фудбалери Кабела бољи од Бечеја: Бодови остали крај Штранда

Кабел - Бечеј 3:0 (2:0)
lopta
Фото: pixabay.com

Фудбалери Кабела савладали су Бечеј у петом колу Српске лиге група Војводина.

Новосађани су од првог минута показали да су у овом тренутку квалитетнија екипа и заслужено су уписали нову победу.
Домаћи су већ у трећем минуту дошли до предности преко шпица Немање Соковића који је након убачене лопте у шеснаестерац гостију главом матирао Исидора Милованова. Наставио је Кабел са високим пресингом и ређале су се шансе Новосађана.

Иако је прво обрадовао навијаче, Соковић се у 10. минуту поприлично обрукао када је са два метра удаљености пребацио гол. Притисак Кабела се исплатио, па су до новог поготка стигли у 18. минуту када је капитен Слободан Новаковић сјајно упослио Луку Милисављевића, а овај се добро снашао и дуплирао предност Новосађана. Имали су домаћи потпуну доминацију у првих 45 минута и нису дозволили гостима да макар једном шутирају ка голу Огњена Богуновића.
На самом почетку другог полувремена стрелац првог гола Немања Соковић решио је питање победника. Корпулентни центарфор Новосађана је сјајно пробио по левој страни и из тешке позиције за шут успео да пошаље лопту уз десну стативу и по други пут савлада Исидора Милованова. Нису се предавали гости из Бечеја, али је било јасно да ће бодови остати крај Штранда. Опустили су се Бечејци након трећег примљеног гола и коначно имали неколико добрих напада и шанси. До последњег звиждука судије Милешевића Кабел је имао још добрих прилика, али се резултат није мењао.

В. Г.

НОВИ САД: Игралиште Кабела, гледалаца:150. Судија: Милешевић (Бачка Паланка). Стрелци: Соковић у 3. и 50. и Милисављевић у 18. минуту за Кабел. Жути картони: Воргучин, Зељковић (Бечеј)
КАБЕЛ: Богуновић 7,5, Трнинић 7, Батос 7, Соковић 8, Новаковић 7, Сердар 7,5, Петровић 7, Апостоловски 6,5 (од 60. Ђорђевић)  Вујошевић 7, Милосављевић 7, Јелић 7.
БЕЧЕЈМилованов 6,5, Нонин 7, Варга 7, Тутњевић 6, Живков 6, Кобиљски 6, Нађпал 6,5, Зељковић 7 (од 75. Ћук), Миловановић 6, Воргучин 6,5, Харди 6.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести