Фудбалери новобечејског Јединства разочарали 

Љубитељи фудбала у граду крај Тисе, ове јесени, нису имали много прилика за радовање, пошто су фудбалери Јединства први део првенства у Војвођанској лиги, исток окончали, у доњем дому на 13 месту, са 17 бодова и негативном гол разликом 16:27.
jedinstvo n becej
Фото: Јединство из Новог Бечеја, фото: Приватна архива

Новобечејци су забележили само пет победа, два пута играли нерешено, а доживели осам пораза, од тога два пред својом публиком.

Разлог фудбалског посртања, осим великих материјалних проблема и блокаде рачуна, свакако је мали фонд играча, али и нередовни тренинзи играча. Много шта није функционисало у првом делу првенства. Тако је против Будућности у Српску Црњу отишло само десет фудбалера, а на  гостовању у Сутјесци, због недовољног броја фудбалера, у игри су била оба резервна голмана.

На списку тренера Даворина Шијановића било је двадесетак фудбалера, а свих 15 утакмица одиграо је једино капитен Милорад Иванчев, затим следе Марко Њагрин, Стефан Кораћ, Ненад Пецарски, Марко Дрљача и Срђан Јосовић са 14, Александар Марчић и Никола Месарошки 13, Никола Перуничић, Борис Весков са 12 утакмицу итд.

Слаба реализација и само 16 постигнутих голова свакако је утицала на незавидан пласман, а екипа је по ефикасности на претпоследњем месту, само је Полет из Накова постигао мање голова (10). Први стрелац екипе је Никола Перуничић са 9, Стефан Кораћ је постигао три, Стефан Терзин два, Марко Њагрин и Дејан Бошков један гол.

Тренер Даворин Шијановић и поред слабог пласмана није незадовољан:

„Када се узме све у обзир, да је пре почетка постојала могућност да одустанемо од такмичења, велика дуговања клуба, мали фонд играча, а да нам је на појединим утакмицама недостајала и спортска срећа, слободно могу да кажем да је 13 место максимум који се могао остварити са овим саставом.  Пауза ће добро доћи да се клуб консолидује и појача, јер ће се на пролеће водити жестока борба за опстанак“, упозорава Шијановић.       

Ст. Давидовић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести