Фудбалери Пролетера данас гостују у Крагујевцу

Фудбалери Пролетера јуче су, после тренинга, у добром расположењу кренули пут Крагујевца, где ће данас на отварању пролећног дела сезоне  одмерити снаге са последње пласираним Радничким.
1
Фото: ФК Пролетер

Сланобарци спремно дочекују наставак шампионата и имају јасан план да изборе пласман у плеј-оф, а ако се укаже прилика и да нападу Европу. У припремном периоду Новосађани су радили добро, провели су две недеље у турском Белеку и попунили акумулаторе, а у међувремену ојачали су клуб у свим сегментима, стигли су и нови фудбалери, који би требало да у пролећном делу праве разлику.

– Спремни смо за насатавак првенства – рекао је тренер Пролетера Душан Бајић. – Одрадили смо добро припреме, унапредили игру и очекујемо у наставку још боље резултате. Јесенас смо имали много проблема са дефанзивом, али смо довођењем Марка Јовановића, Аксентијевића и  Дунђерског и тај проблем решили. Сада је и игра много течнија и бржа што у модерном фудбалу много значи. 

Пролетер данас гостује Радничком из Крагујевца, који су пре неколико дана, уместо Милинковића, ангажовали искусног стручњака Ненада Лалатовића, који је једно време каријеру градио баш на Сланој бари.

– Свесни смо да нас у Крагујевцу очекује тежак задатак – појаснио је Бајић. – Сигурно је да ће Лалатовић знати изузетно да мотивише играче Радничког. Али, не плашимо се, ућићемо у меч храбро и покушати да извучемо максимум. Да ли ће то бити довољно за победу видећемо.

И играчи Пролетера су расположени пред меч и највљјују добру партију.

– Крагујевчани имају солидан тим, сигурно је да су доласком тренера Лалатовића добили много, али, квалитет је на нашој страни – тврди капитен и голман Пролетера Никола Петрић. – Ако  одиграмо онако како можемо верујем да ћемо победити.

Тренер Бајић нема дилеме око састава тима, на терену би требало да се нађе тим који је уигравао и на последњим тест-утакмицама: Петрић, Милошевић, М. Јовановић, Аксентијевић, Митровић, Вукасовић, Којић, Кун, Нинковић, Томовић и Калуђеровић.        Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести