Фудбалери Слоге пласирали се у Суботичку лигу

Фудбалери Слоге из Остојићева освојили су прво место у Потиској лиги и остварили пласман у Суботичку подручну лигу.
sloga ostojicevo
Фото: Слога из Остојићева, фото: М. Митровић

Остојићевчани су под вођством тренера Драгана Мијића успех остварили у конкуренцији 14 клубова из региона Потисја, забележили су 25 победа и само један пораз, уз импозантну гол-разлику од 139 датих и свега 15 примљених голова и најефикаснији су тим у Војводини.

Први стрелац лиге Никола Совиљ је 42 пута затресао противничке мреже, али је голове постизало још 13 играча. Похвале заслужује комплетна екипа која је на великој дистанци иза себе оставила главног ривала АФК из Аде, чак за 17 бодова,  

„Имали смо најквалитетнији тим, што смо и потврдили резултатима и убедљиво освојеним првим местом. Већ радимо на томе да се добро припремимо за Суботичку подручну лигу, да се на појединим местима адекватно појачамо како би у првој сезони опстали у вишем рангу, а за даље ћемо видети“, каже тренер Драган Мијић. 

Слога се и раније такмичила у Суботичкој подручној лиги, али је иступила због недостатка финансијских средстава, међутим клуб се у међувремену консолидовао са новом управом и амбицијама, окупљена је солидна екипа и успех није изостао.  

У руководству клуба се окупила група фудбалских ентузијаста. Дужност председника Слоге је поверена Дубравку Пецикозићу, који због обавеза није стално присутан, али зато чланови управе Сава Татић, Дејан Сретеновић, Мића Дражић и други, заједно са спонзорима, дају свој допринос да Слога функционише нормално.

У клубу кажу да ће такмичење у вишем рангу изискивати веће трошкове, али управа је уверена да ће обезбедити све услове. Сава Татић је на слављу приређеном на завршетку сезоне у Потиској лиги, најавио да се пласманом у Суботичку подручну лигу амбиције Слоге ту не завршавају.

Поред сениорске екипе која се потврдила освајањем првог места, са фудбалским подмлатком успешно ради искусни првотимац Страхиња Банов.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести