Фудбалери Војводине спремни за дуел са Радником из Сурдулице

Након подуже паузе суперлигаши опет играју за бодове. На програму су сутра четири утакмице 17. кола, а екипа Војводине  је домаћин Раднику из Сурдулице. Биће то прилилика да љубитељи фудбала дођу на стадион “Карађорђе” и увере се да ли су, и колико, у двонедељном интермецу подигли ниво форме и с каквим изгледима улазе у финиш јесењег дела сезоне.
Dusan Jovancic3
Фото: Душан Јованчић, фото: Ј. Грлић

„Током претходне две седмице настојали смо да екипу што боље припремимо за сусрет са Радником“, рекао је Зоран Грујић, један од помоћника шефа стручног штаба Воше Владимира Буача.

„Покушали смо да ујединимо тренерски и играчки ауторитет како бисмо кроз тренинге и међусобну комуникацију уклонили недостатке које смо показали у прошлом првенственом дуелу с Чукаричким. Жеља нам је да подигнемо ниво игре и да стигнемо до бодова, иако добро знамо да су Сурдуличани ривал који заслужује поштовање, имају одличног тренера и у Нови Сад долазе после два везана добра резултата. Здравствени билтен у нашој екипи је одличан и једино не можемо да рачунамо на суспендоване Вукасовића и Саничанина. Одлуку о томе ко ће их заменити донећемо непосредно пред утакмицу.“

Један од кључних фудбалера Војводине ове јесени је капитен Душан Јованчић. Могуће је да ће данас имати дефанзивнију улогу него иначе, односно да ће заменити Марка Вукасовића на позицији дефанзивног везног играча. Како ствари стоје, Бразилац Ренан да Силва Алвеш ће наступити уместо Синише Саничанина и у пару с младим Ранком Веселиновићем чиниће тандем штопера.


Истиче уговор

Ове зиме Душану Јованчићу истиче уговорна обавеза с Војводином.

„Већ сам почео разговоре са руководством клуба о могућност да продужимо сарадњу. Има још времена до тада, наравно да бих волео уколико би ми стигла нека инострана понуда, али сам спреман и да потпишем нови уговор с Вошом“, рекао је Јованић.


„Ослабљени смо због изостанака два проверена играча, али смо, упркос томе, спремни да стигнемо до жељеног резултата, до победе“,  категоричан је Јованчић.

„Иако још увек не знам да ли ћу играти повученије него иначе, спреман сам да одрадим посао који ми тренер Буач буде поверио. Увек сам, баш као и моји саиграчи, у функцији екипе и верујем да смо током паузе успели да подгнемо ниво форме.“

У јулу месецу Новосађани су резултатски више него убедљиво славили у Сурдулици (4:0), али Јованчић се тиме не заноси.

„Прошло је од те утакмице доста, а наша екипа је у међувремену претрпела одређене играчке промене. С друге стране, Радник је унапредио игру и неће нам бити лако да га победимо. У паузи смо одиграли неколико тренинг утакмица у којима нам је циљ био да подигнемо форму, а резултати су остали у другом плану. Оптимиста сам, верујем да можемо да освојимо сва три бода и тако уђемо у финиш јесење полусезоне“, поручио је Јованчић.

Утакмица Војводина - Радник игра се сутра од 17 часова, а улазнице ће се продавати по цени од 200 динара (Запад) и 100 динара (Исток и Север).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести