Фудбалерке Звезде боље од Војводине

Фудбалерке Војводине поражене су на премијери пред својим навијачима од Црвене звезде, а одлука је пала у последњих пет минута сусрета. Иако су Новосађанке биле боље у другом полувремену нису искористиле неколико прилика и стигла их је казна.
Vojvodina-CZvezda_07
Фото: Моменат с утакмице Војводина - Црвена звезда, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Слабо су домаће почеле утакмицу и готово првих пола сата нису прешле на полувину ривала. За то време Београђанке су имале две шансе преко Ђорђевићеве и Аранђеловићеве, а тек у 35. минуту запретила је Војводина. Одлични шут Николине Плавшић зауставила је Петковићева, а ни другу шансу није искористила капитенка домаћих Адријана Делић.

Новосађанке су боље почеле друго полувреме, имале теренску иницијативу, али без изгледних прилика. Звезда је била дефанзивна и вребала је своју шансу, а домаћи су у 75. минуту преко Плавшићеве имале колосалну прилику, када је сама избила пред голмана гошћи, али је Петковићева поново била успешна. И како то обично бива, уследила је казна за домаће. Пошто је тек ушла у игру, Ксенија Павловић пробила је по десној страни и упослила усамљену Мирелу Тенков у срцу казненог простора која је донела вођство Београђанкама. У покушајима да изједначи у неколико преосталих минута, Новосађанке су биле несмотрене у одбрани што је искористила капитенка гошћи Катарина Ђорђевић  и из акције која није обећавала прецизним шутем савладала Yапићеву у судијској надокнади.

М. Ристић

Војводина - Црвена звезда 0:2 (0:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште ФЦ "Вујадин Бошков", гледалаца 300, судија: Вишњић (Крагујевац), стрелци: Тенков у 87. и Т. Ђорђевић у 90+4. минуту. Жути картони: Савановић (Војводина), К. Ђорђевић (Црвена звезда).

ВОЈВОДИНА: Ђ. Yапић, Дабић, Белован, Савић (Остојић), Трбојевић, Гајдобрански, Малијар (Буркерт), Савановић, Ивановић, Плавшић, Делић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Петковић, Марковић (Павловић), Т. Ђорђевић, Смиљковић, Миладиновић, Крстић, Савановић (Малешевић), Тенков, К. Ђорђевић, Стојановић, Аранђеловић (Живковић).

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести