Готово комплетни фудбалери Војводине на Земун

У тренинг утакмици с екипом суботичког Спартака (1:1) фудбалери Војводине наступили су без више првотимаца који су се жалили на повреде.
Nikola Sreckovic
Фото: Никола Срећковић, фото: Ј. Грлић

Тренер Драгомир Окука није могао да рачуна на Милана Ђурића, Исмаела Фофану, Дамјана Гојкова, Николу Симића и Александра Месаровића. Нису играли Никола Гајић, који се заједно с Месаровићем вратио после обавеза с младом У-21 репрезентацијом, Никола Срећковић и Александар Мирков, који се опоравља од операције стопала и највероватније ове јесени више неће бити на располагању стручном штабу.

Још пет првенствених рунди остало је до завршетка такмичења у полусезони. У суботу, од 16 часова на стадиону “Карађорђе”, пред црвено-белима је утакмица 17. кола Суперлиге, у којој дочекују екипу Земуна. Бодови су од велике важности за оба тима, а Новосађани имају жељу да у преосталим сусретима (после Земуна, гостују Раду, дочекују Мачву, потом иду у Бачку Паланку и у последњем колу домаћини су у градском дербију Пролетеру) освоје што је могуће више бодова. Због тога је тренеру Окуки веома важно да на окупу има што комплетнији састав.

„Ствари се крећу набоље“, рекао је лекар екипе др Владимир Чолаковић.

„Од јуче су сви кандидати за тим у тренингу, осим Срећковића и Миркова. Овај први има повреду мишића трбушног зида и планирамо да у току ове недеље урадимо снимање ултразвуком и видимо шта нам даље ваља чинити у процесу његовог опоравка. Мирков тешко да ће се вратити ове јесени и у пуном погону. По мени, биће тек од почетка зимских припрема. Остали играчи који су се жалили на проблеме почели су да раде и верујем да ће бити спремни до суботе и да ће тренер Окука моћи на њих да рачуна.“   

А. П.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести