ГРАДСКИ ПРВОЛИГАШКИ ДЕРБИ: Младост ГАТ дочекује „канаринце” (15)  

Дерби зачеља у прволигашкој конкуренцији, у ком се састају фудбалери  Младости ГАТ и Новог Сад, игра се данас (недеља) у 15 часова, на новосадској ГАТ арени.
fudbal
Фото: РФК Нови Сад/Ј. Грлић

Градски ривали желе у њему да покажу сав квалитет који поседују, као и то да вреде много више од тренутног пласмана на табели. Фаворит је, без сумње, екипа Младости ГАТ, али никако не треба сметнути с ума то да „канаринци“ имају млад тим, који у сваком сусрету жели да се доказује.

То ће, верујемо, бити најбоља позивница великом броју гледалаца да дође и испуни трибине, (бесплатан улаз). .

-– "Канаринци" имају младу и полетну екипу, чија је велика врлина то што каратктером, интензитетом и високим моралом у игри, сваку утакмицу до краја чини неизвесном - истакао је Душан Бајић, тренер Младости ГАТ. - То су показале све пролећне утакмице које је Нови Сад до сада одиграо. „Жути“ имају играчки квалитет и потенцијал, о чему сведочи и податак да су утакмице губили минималним резултатом, а, с друге стране, савладали су лидера, тим ОФК Београда.

Наравно, у Бајићевом фокусу је екипа коју с тренерске клупе предводи.

- Као и свакој утакмици, суочићемо с морањем да победимо и притиском који том приликом настаје. Иако смо се приближили директним конкурентима у борби за опстанак, налазимо се и даље „испод црте“, али имамо мотив да што пре изађемо из опасне зоне.


Благојевић: Немамо права на кикс

 Фудбалери Новог Сада закуцани су на дно табеле. Капитен ,,канаринаца" Божидар Благојевић истакао је да екипа схвата важност окршаја са комшијама.

– Очекује нас веома важна утакмица, а у овом периоду сезоне немамо више права за киксеве, те морамо да кренемо са освајањем бодова. Енергија новог тренера нас додатно тера да покажемо да нисмо одустали. Иза нас су квалитетни и добри тренинзи којима смо се припремали за овај сусрет. На нама је да покушамо да освојимо битне бодове.

В. Г.


Тренер „гатоваца“ имаће на располагању комплетан играчки кадар, с изузетком повређеног Павлице.

- Верујем да ће ГАТ арена данас да буде испуњена до последњег места и да ће навијачи оба тима, са своје стране, учинити то да градски дерби протекне у сјајној атмосфери, а на играчима је да им се реванширају добром игром – додао је Душан Бајић.

А. Предојевић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести