Иако Јединство није успело у баражу има велике планове

Руменчани су с по многим оценама играли најбољи фудбал у Новосадској лиги, али нису успели кроз бараж да се пласирају у војвођанску лигу, поклекли су у двомечу са Слободом из Доњег Товарника.
rumenka
Фото: Јединство из Руменке, фото: Дневник

„Срећа нас је напустила“, каже Мића Зељковић, спортски директор Јединства.

„Били смо бољи, али  лопта једноставно није хтела у гол. Штета, јер имамо тим за Војвођанску лигу.“

Поред тога што је спортски директор Мића Зељковић је и финансијер клуба, у сарадњи са својим пословним партнерима наставиће започете радове на спортском објекту ФК Јединство који је један од лепших у овом крају Јужне Бачке. Уз то одлично се допуњује са са тренером Дејаном Вулетићем који је након десетогодишњег рада са млађим селекцијама преузео сениорски погон.

„Већ две-три године играмо одличан фудбал. У сваку утакмицу  ушли смо да се надигравамо. Без обзира на све, момцима честитам на постигнутим резултатима и верујем да ћемо наредне године бити још бољи - оптимиста је Дејан Вулетић“, објашњава Зељковић.

Тим Јединства је састављен углавном од играчка из Руменке. Село живи за фудбал што се осети на сваком кораку. Предводник садашње и вероватно нових генерација руменачког фудбала је талентовани Душан Зељковић, стрелац јединог погодка у баражу за екипу Јединства. Зељковић је прошао комплетну омладинску школу новосадске Војводине и уз Стефана Стевановића, Давида Стаменковића, Бојана Дангубића и других талентованих играча представља будућност Јединство. спортског колектива који од јесени поново напада Војвођанску лигу група Југ.

Упоредо са играчким кадром радило се на побољшању спортске инфра структуре, саниране су свлачионице и клубске просторије у потпуности као и прилаз спортском објекту. Терен је прави травнати тепих и уз агилно клупско руководство биће још бољи у наредној сезони. Челници клуба које предводи председник УО Драган Зељковић, верују да ће наредне сезоне уколико буду на окупу и резултати бити бољи.

Све је више деце на стадиону. У почетку је било десетак у школи фудбала, док их је данас 120 на списку, што је такође залог за будућност руменачког фудбала.

Текст и фото: С. Јовин

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести