ИГРАЧИ ВОЈВОДИНЕ ЖАЛЕ И САУЧЕСТВУЈУ У БОЛУ СА ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ НА СЕВЕРУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ Никоме данас није до фудбала

Са неуобичајеном тишином сударисмо се јуче у комплексу ФЦ Вујадин Бошков у Ветернику, где нас је редовно дочекивала атмосфера распеване младости, која је допирала из дневне собе играча Војводине, пред почетак тренинга. Музика утрнула, ни веселе граје нема...
Р. Хаџић
Фото: Р. Хаџић

У управну зграду уселила тишина, запослени шапатом комуницирају, а на терену сви првотимци и чланови стручног штаба, са шефом Ранком Поповићем у средини, минутом ћутања започињали су свакодневне обавезе фудбалских професионалаца.

-Једва смо чекали сусрет са Вождовцем, после онаквог расплета са Јавором – рекао нам је јунак резултатског преокрета и најбољи играч осмог суперлигашког кола Радомир Милосављевић. –Међутим, никоме данас није до фудбала, у окружењу туге и жалости због дешавања на северу Косова и Метохије и људских жртава? Изгубљено на спортском терену надокнадићемо другом приликом, губитак људских живота је ненадокнадив губитак. Искрено жалимо и саучествујемо са породицама погинулих.

У тишини реализованог тренинга препознали смо искрену жељу свих играча и Вошиног колектива целог да остану доследни у намери да достојанственим одговором на све изазове буду на висини професионалног задатка. Живот иде даље, носећи са собом бројне изазове, на терену и изван њега. Милосављевићу смо честитали на колосалном учинку у толико жељеној победи против Јавора.  


Свеће за пострадале покрај манастира Бањска

Фудбалери Војводине, заједно са члановима стручног штаба и руководства клуба, синоћ су запалили свеће у Саборној цркви у Новом Саду.

Тим гестом, за покој душа погинулих житеља на северу Косова и Метохије, новосадски фудбалери придружили су се десетинама хиљада истомишљеника у Србији, који су у јединственом строју одали пошту пострадалима.


-Као што је и шеф рекао, баш нам је једна таква победа била потребна, на адреналинском шоку постигнута – коментарисао је Милосављевић. – Хвала на честиткама, али за победу је заслужан сваки играч, цела екипа. Дали смо све од себе у готово немогућим условима за игру. Није нас обесхрабрио ни тај примљени гол, упркос нашој иницијативи и повољним приликама које смо опет промашили. Неко ће рећи да нас је срећа погледала... Ја бих додао да срећа прати храбре, а ми смо баш у одсутним тренуцима били и храбри и упорни, дефинишући карактер победника. Подигла нас је та победа, вратила нам је самопоуздање. Можда је и најбоље да и утакмицу која следи са ИМТ-ом у петак одиграмо пред нашим навијачима. Да наставимо тамо где смо стали, у победничком расположењу.

Пенал, који је за победу реализовао Асмир Кајевић у интервалу надокнаде времена, после прекршаја Илића на Милосављевићу, изазвао је опречна мишљења у јавности.

-Прекршај је постојао – доследан је наш саговорник. – Илић (кривац за пенал) није ни видео да сам ја себи дао фор у казненом простору. Каснио је, док сам ја контролисао лопту. Он ми није дозволио да акцију завршим тако што ме је с леђа саплео. Истина, може да буде да је желео да лопту избије, али није стигао до лопте, него је мене по чланку... Уколико је постојало и зрно сумње у исправност судијске одлуке, ВАР би реаговао, као што је реаговао у пар наврата у току утакмице.

Задовољан сопственом улогом и третманом у Војводини Радомир Милосављевић је пожелео да каријеру и заврши у пола белом, пола у црвеном. Али, о том, потом. Сваку ставку из уговора, вели,  клуб је испоштовао до најситнијих детаља. А што се раскорака између очекиваног и постигнутог тиче, поздравио је став Управног одбора, са председником Драгољубом Збиљићем на челу, да се клуб из амбиса постепено диже, да је стабилизација клуба приоритет и да се буџет пуни задовољавајућим темпом до пројектоване основе за напад на трофеје.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести