Интернационал се пласирао у Прву футсал лигу Србије

Некада је Нови Сад био препознатљив по малом фудбалу, “Дневниковом” турниру, али полако због беспарице редом су се гасили футсал клубовим. Нема више Танга, Лимана, Тврђаве, Телепа и још неких клубова,  преостали су једино играчи Интернационала који полако враћају углед фудбала на “петопарцу” у Новом Саду. 
Футсалери Интернационала из Новог Сада
Фото: Dnevnik.rs

У управо завршеном  такмичењу играчи Интернационала освојили су прво место у Другој футсал лиги Србије, група Војводина и пласирали се у Прву лигу уз сјајан скор од 14 победа и само два пораза. Тако да ће следеће сезоне играти у друштву најбољи са екипама  Економац (Крагујевац), Еуро мотус, Фон, Нови Пазар, Смедерево, Калча (Ниш), Деус, Нова Пазова, Пирот, РБ ( Ваљево) и Самоправо (БГ).

- Иза нас је нас је дуга и тешка сезона, али смо играли сјано – каже предсдник и играч Интернационала Небојша Бошковић. – Последњу утакмицу у првенству која нас је одвела у Прву лигу одиграли смо сјајно победили смо Апатин са 7:0. Покушаћемо у паузи да ојачамо редове и да се добро припремимо за нову сезону. Нови  Сад је град малог фудбала, али последњих неколико година у елити није имала тим. Наравно, да нисмо имали подршку заљубљеника у футсал, не би успели. Највише нас је помогао Жаре Ссабљар, који је и члан наше управе , али су ту били и многи други.

Данас футсалери Интернационала славе улазак у прву лигу, а у ревијалном мечу угостиће селекцију Либана састављену од најбољих фудбалера те афричке,  земље појачаним са нашим интернационалцима Борисом Чизмаром , Владимиром Лазићем и Драганом Томићем, биће то уједно и прилика да  да им се уруче пехар за освојено прво мсто.  За велики успех Инернационала  најзаслужнији су свакако играчи, а на списку их је 20 и то:  Зоран Мандић, Милош Пантелић, Владимир Бечелић, Ђорђе Целин, Веселин Губеринић,  Владимир Јевремовић, Бранимир Ђурић, Марко Љеваја, Петар Јовановић, Александар Беловић, Владан Илић, Немња Бошковић, Павле Бегојев, Бојан Бабић, Вукашин Штрбоја, Стефан  Кочовић, Дарко Живков, Александар Костић, Немања Стевановић и Синиша  Ступар. Свакако не треба заборавити ни тренера Горана Шчепановића.  Ревијални меч између Интернационала и селекције Либана почиње данас у 17 сати у малој сали Спенса, улаз је бесплатан,а  у полувремену утакмице снаге ће одмерити   малишани из две новосадске школе фудбала Славија  и Центар.  

Г. Ковач

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести