Интервју: Милош Вазура, генерални директор ФК Партизан

Фудбалски клуб Партизан је у 2018. години прошао пут за који често умемо да кажемо да се кретао - од сјаја до очаја. Генерални директор црно-белих Милош Вазура обећава да ће 2019. година бити много боља и да ће навијачи црно-белих имати пуно више разлога за задовољство.
r
Фото: Youtube Printscreen

- Почетак 2018. је био успешан, јер смо се пласирали у шеснаестину финала Лиге Европе. Нажалост, тамо смо испали од Викторије из Плзења. Можда смо могли да прођемо и боље против Чеха, али, у сваком случају, тек сад се види колико је тежак то противник био, с обзиром на то да је играо у Лиги шампиона и обезбедио Европу и на пролеће.

Такође, велики је успех и чињеница да смо у два меча остали непоражени против Јанг Бојса, један смо и добили, што је вредно пажње ако знамо да су и Швајцарци ове сезоне играли у друштву најбољих. Што се тиче почетка нове сезоне, за нас она је била јако лоша. Испали смо из Европе, од Бешикташа, противника с којим смо, показало се касније, можда могли боље да прођемо у Турској. Тада нисмо имали ни среће, јер је жреб за плеј-оф био после другог кола квалификација, уместо после трећег, када бисмо ми били повлашћени и сигурно добили лакшег ривала. Мислим да ће УЕФА то сада да мења и да ће нам бити лакше. Што се тиче првенства, и ту смо лоше почели и неминовно је било да променимо тренера и на клупу, уместо Мирослава Ђукића, доведемо Зорана Бату Мирковића. Заиграли смо од тада боље, али многи фактори су утицали на то да се то није приметило и на табели. У сваком случају, планирамо да се појачамо током зимског прелазног рока и да на пролеће будемо они -прави - рекао је Вазура.

Осврнуо се генерални директор црно-белих и на летњи прелазни рок.

- Летњи прелазни период није био посебно спектакуларан, јер нисмо много пара приходовали, па просто нисмо могли ни да доведемо скупље играче. Последња дешавања говоре да ћемо почетком 2019. године остварити боље продаје и да ћемо од тог новца почети да правимо тим за јуриш на титулу и за европске квалификације.

Ако је нешто добро за Вазуру то је долазак Бате Мирковића на клупу ,,парног ваљка“.

- Он је добар стручњак, с њим смо добили стабилност и дугорочно решење. Нама је циљ да Миртковић остане што дуже у Партизану и улије екипи препознатљиву физиономију. Реч је о тренеру у којег верује сваки навијач нашег клуба, али и управа и спортски сектор.

Генерални директор клуба из Хумске појаснио је који су то први кораци у јачању тима.

- Већ од 9. јануара, када почиње прелазни рок, планирамо да имамо промоције нових играча. Биће то момци за које верујемо да апсолутно завређују Партизанов дрес. Неке фудбалере ћемо и продати, што ће нам обезбедити финансије за што боље куповине. Биће живо ове зиме.

Милош Вазура осврнуо се потом и на неправде, које су, по њему, начињене Партизану.

- Ове сезоне било је толико судијских грешака на нашу штету, а ниједна у нашу корист. То је само врх леденог брега који се дешава у нашој лиги. Кулминација је била на мечу са Мачвом, за који смо у полувремену тражили да се прекине, јер није било услова за игру, али то није уважено. Жалили смо се диркетору Суперлиге, он нас је одбио, а ту наша борба не престаје. Следећа инстанца је ФШ, а потом и Спортски суд у Лозани. Хоћемо правду да истерамо начистац и верујем да ћемо у томе успети. Мени је симптоматично и питање, када је већ очигледно да судије толико греше на многим мечевима, зашто се не усвоји наша иницијатива за увођењем ВАР технологије, коју смо већ три пута изнели. Разлог за одбијање тог нашег предлога је што, наводно, то изискује велике трошкове, надлежни рекоше око осам милиона евра, а Хрвати су ВАР увели за милион и по долара, од чега осмадесет одсто финансира ФИФА. Не знам који је разлог за манипулације, али једнога дана неминовно је то да ће ова технологија бити уведена и код нас.

За крај, функционер Партизана истакао је рад омладинске школе клуба.

- Имамо сјајну генерацију, за коју планирамо да постане стуб тима. Сигурно да ћемо неке позиције појачати тим момцима, нећемо доводити скупе играче, а све то урадићемо у договору са тренером Мирковићем – нагласио је Вазура

И. Лазаревић    

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести