ИСКУСНИ ДЕФАНЗИВАЦ ИМА ПОНУДУ ИЗ ЈУЖНЕ КОПРЕЈЕ: Дегенек близу Поханга

Мало који фудбалер је кроз историју Црвене звезде одлазио и враћао се као Милош Дегенек.
1
Фото:  Милош Дегенек, фото: Црвена звезда

Штопер репрезентације Аустралије могао би ове зиме по четврти пут да напусти Љутице Богдана, пошто је добио понуду из Јужне Кореје.

Дегенека жели Поханг, вицешампион Јужне Кореје. Црвена звезда је већ одбила  прву понуду за 29-годишњег дефанзивца, али ту неће бити крај разговорима између два клуба. Није тренутно познато да ли је Црвена звезда била незадовољна висином обештећења за Дегенека или клуб не жели да пусти искусног дефанзивца да оде.

Дегенек се у првом делу сезоне код доскорашњег тренера Барака Бахара налазио у немилости, иако га је Израелац желео својевремено у Макаби Хаифи. Одиграо је само 399 минута у свим такмичењима, од тога три пута као стартер у уводним рундама Суперлиге Србије.

У међувремену је дошло до потпуне промене климе, на стадион Рајко Митић вратио се Владан Милојевић код којег је Дегенек био редован првотимац , када је имао велику и битну улогу у игрању две групне фазе Лиге шампиона.

Ипак, нејасно је да ли је Дегенек у Милојевићевим плановима за наставак сезоне. Он се уз Поханг налазио и на радару још једног јужнокорејског тима - Џеонбука.

Дегенек је у Црвену звезду стигао из Јокохаме лета 2018. за 200.000 евра, да би годину и по дана касније за више од 3.500.000 евра отишао у Ал Хилал. Вратио се само шест месеци касније из Саудијске Арабије као позајмљен играч, да би га у јулу 2019. Звезда откупила назад за 1.500.000 евра. Поново је отишао у јануару 2022. године када га је покупио Колумбус Кру, а затим је поново дошао у Црвену звезду прошлог лета за 500.000 европских новчаница.

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести