Јеро: Кривите мене; Марка:Кривци Перез, Лопетеги и Рубијалес

МАДРИД: Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Фернандо Јеро преузео је одговорност за елиминацију од Русије у осмини финала Мундијала и поручио да нема намеру да тражи алиби у томе што је баш пред турнир премештен са места директора.
jero, tanjug ap
Фото: Fernando Jero, foto: Tanjug (AP Photo/Victor R. Caivano)

Легендарни фудбалер Реал Мадрида прихватио је кривицу за испадање после пенала 4:3 (1:1), упркос томе што је постављен уместо Ђулена Лопетегија само дан пре почетка Светског првенства.

"Да ли кривим Савез? Наравно да не, не можемо да показујемо прстом и у другима тражимо кривца. Морамо да будемо реални, ситуација је јасна. Бесмислено је да анализирамо шта је било у прошлости, одлуке су донете и нећу да кривим друге. Узео сам ову улогу и одговорност и сада морам да прихватим последице", рекао је Јеро, а преноси Марка.

Јеро није могао да каже да ли ће и даље остати на тој функцији.

"Искрено, нисам забринут, мислим да то сада није ни битно. Морамо да поделимо овај тежак моменат", јасан је био некада одлични дефанзивни везни и штопер.

За разлику од Јера, угледни шпански лист Марка пронашао је кривце у троуглу - првом човеку Реала Флорентину Перезу јер је договорио посао са Лопетегијем баш уочи Мундијала, као и председнику Савеза Луису Рубијалесу зато што је направио смену селектора.

Подсећа се да је због тога настао сукоб у свлачионици екипе јер су играчи попут Серхија Рамоса, Ђерара Пикеа и Андреса Инијесте стали уз Лопетегија, али је Рубијалес инистирао.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести