Суперлига Србије: “Ваљак” поново без горива

Партизан је направио нови кикс у првенству и имаће доста посла Зоран Мирковић да консолидује екипу.
antic partiyan mladost fonet
Фото: FoNet

Видело се вечерас доста ангажовања у игри Београђана, али и даље је било погрешних пасова, нерезонских решења. Рикардо Гомеш је наставио са праксом да шутира из свакавих позиција, ваљда да покаже да има голгетерски њух. Милан Смиљанић је својим залагањем и покушајима да уради нешто корисно био један од најзапаженијих на терену и показао да ће бити велико појачање за црно-беле. Оно што се “парном ваљку” мора признати да је за разлику од већине утакмица које је водио Мирослав Ђукић био оријентисан ка унапред, без дављења лопте, са пасом на прву.

Марко Јанковић је био врло агилан, задавао пуно тешкоћа Лучанцима. Међутим, и из такве оријентације црно-бели су створили прву велику шансу тек у 28. минуту што је премало за клуб таквог реномеа. Основни проблем Партизана видео се нешто касније када је у гол шанси Пантић кренуо у дриблинг што је било погрешно и изгубио је лопту. Али, то је ипак био сигнал да “ваљак” креће свим силама и за кратко време Београђани су имали још две прилике.

Када се све сабере, Жарко Лазетић, силом прилика на клупи Партизана вечерас, успео је да разбуди екипу и да она игра знатно агресивније и конкретније. Проблем је био у потезу више, компликовању у завршници акција, али “парни ваљак” је ипак почео да личи на себе. У таквој ситуацији, када се напада са великим бројем играча, отвара се контра за противнике па је и Младост имала својих момената, али није то било ништа опасно. Како је време одмицало Партизан је нападао још јаче па се и ту види колика је промена у мотивацији била у екипи.

То, ипак, није било довољно за победу па је београдски клуб већ после три кола остао без пет бодова.

ПартизанМладост 0:0

БЕОГРАД: Стадиона Партизана, гледалаца: 5.000, судија: Чоловић (Рашка). Жути картони: Пејовић, Тумбасевић, Синђић (Младост).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Немања Р. Милетић 6, Марковић 6, Валијенте 6, Н. Г. Милетић 6, Смиљанић 6,5, Пантић 6,5, Јанковић 6,5 (Илић), Сума 6,5 (Ивановић 6), Ђерлек 6 (Ожеговић 6), Гомеш 6,5.

МЛАДОСТ: Росић 6, Андрић 6, Милошевић 6, Шатара 6, Пешић 6, Павловић 6,5, Пејовић 6, Тумбасевић 6, Радивојевић 6 (П. Јовановић), Одита 6 (Синђић), Л. Јовановић 6 (Димић).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести