ЈОШ ЈЕДНА ВОШИНА ТРАНСФЕР БОМБА Данац Расмусен уместо Росића!

Фудбалер Брендбија, Данац Јакоб Расмусен (26) на путу је да се придружи фудбалерима Војводине на припремама у Ларнаки на Кипру.
1
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о квалитетном левоногом централном беку, рођеном у Оденсеу, који је у досадашњој каријери наступао у екипама са звучним именима и шампионском традицијом Норвешке, Данске, Италије и Холандије.

Долазак Расмусена у знатној мери би релаксирао последњу линију Вошине одбране, с обзиром на то да је дојучерашњи командант одбране Лазар Росић напустио колектив, а каријеру ће наставити у Кини.

Расмусен је у саставу норвешког Розенборга, за који је пре шест година одиграо 33 утакмице, допринео освајању двеју титула државног шампиона и исто толико трофеја намењених победнику норвешког Суперкупа, а збирци је додао и једну победу у Купу Норвешке. Каријеру је, иначе, започео у омладинској екипи немачког Шалкеа 04.  У међувремену, играо је у Емполију, Фиорентини, Витесеу, Фејенорду... Његова цена на европској фудбалској пијаци, по Трансфермаркту, износи три милиона евра.

Расмусен је за млађе данске селекције одиграо рекордних 56 утакмица. Уколико се трансфер реализује он би био четврто значајно појачање Војводине у зимском прелазном року, после Драгана Росића, Вукана Савићевића и Његоша Петровића.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести