Јовановић: Кандидатура Видића је колосална шанса за домаћи фудбал

БЕОГРАД: Бивши репрезентативац Србије Милан Јовановић изјавио је данас за Спортски журнал да је кандидатура Немање Видића за председника Фудбалског савеза Србије колосална шанса за домаћи фудбал.
nemanja vidic YT
Фото: Youtube Printscreen

Бивши капитен фудбалске репрезентације Србије Немања Видић данас је званично предао кандидатуру за председника Фудбалског савеза Србије, у просторијама савеза у Београду.

"Нису нам потребне поделе, нити пребројавање. Мој доминантан утисак је нешто што ме је и дубоко разочарало. Утисак је да се ствара атмосфера да је једино важно да Видић не буде председник. Мене као његовог колегу или навијача једино занима зашто се све то ради, зашто се комбинује да само Видић не буде председник. На кандидатуру Немање Видића гледам као колосалну шансу за све нас, а жалосно је да било ко треба да лобира уопште за њега. Ако су спорт и фудбал метафоре друштва има ли боље шансе да као народ пошаљемо поруку да смо сазрели", изјавио је Јовановић.

Освнуо се некадашњи играч Војводине и на кандидатуру Драгана Џајића за председника ФСС.

"Уопште није важно ко је противкандидат Видићу. Могу само да поручим да смо као народ обично били свесни квалитета и величине наших људи када то буде прекасно. Сада нам је више него икад потребна памет, саборност и позитивна селекција. Не поделе. Једно друштво мора да буде поносно на најбоље, неговати их, и давати им ветар у леђа. Видић не може да изгуби ништа, а фудбалска Србија може да пропусти велику шансу", закључио је Јовановић.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести