Кабел испустио победу у мечу с Графичарем

Фудбалери Кабела  у дербију осмог кола Прве лиге одиграли су нерешено са  Графичарем (1:1) из Београда  и  пропустили прилику да се нађу на лидерској позицији.
Kabel CSK/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/Владић (Кабел) у скоку пред голом Графичара

У свим елементима игре Новосађани надвисили су филијалу Црвене звезде али нису успели да крунишу добру игру.  Недостајала је момцима тренера Зорана Васиљевића  боља завршница. Поново су као и у предходним утакмицама заказали нападачи.

Један од најбољих у редовима био је Марко Мандић.У последна три меча добио је прилику од првог минута.Одлично је обавио дефанзвне задатке, учествовао у нападима, припремио шансу Дражићу. .

- Не могу да се не отмем утиску да смо  заслужили победу. Борили смо се као лавови, на време постигли гол, држали конце игре у рукама, стварали прилике. Нажалост нисмо их реализовали. Са друге стране Београђани су без праве прилике успели да изједначе.Упутили су у току меча само два шута у оквир гола. Срећа је била њихов савезник , а нама је окренула леђа Уз то голман гостију Савић бранио је одлично.

Тренер Васиљевић дао је Мандићу више слободе у игри.

- У систему игре који смо демонстрирали против Графичара одговара ми већа слобода и офанзивни задаци. Из једног од успешних излета и соло продора припремио сам идеалну прилику Дражићу. Избио је сам испред голмана, али је уместо мреже погодио место где се спајају пречка и статива. Није то била једини неискоришћена прилика. Имали су их Дражић и Петрић у првом, у наставку резервисти Балабановић и Владић. Посебно је она Владића у финишу била идеална, али је његов ударац из близине на чудесан начин одбранио голман гостију. И уместо да се на крају радујемо морали смо се задовољити само бодом - каже Мандић.

У 40 минуту догодио се спорни детаљ који је поред слабије реализације и одличних одбрана голмана Савића у неку руку утицао на коначан резултат.Ка голу Графичара после соло продора упутио је ударац Ђорђе Пантелић. Лопта је погодила Ераковића у руку, али за судију Павла Илића то није било за најстрожу казну.

- Није моје да коментаришем одлуке судије, али по ономе што смо видели на снимку мислим да смо оштећени. Да је свиран казнени ударац ко зна какав би био крајњи резултат. По дешавањима на терену заслужили смо победу - истакао је на крају  Мандић.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести