КАТАИ НАЈКОРИСНИЈИ ИГРАЧ ЗВЕЗДЕ: Ел магикових 50 наступа и невероватних 19 голова

БЕОГРАД: Десетка црвено-белих Александар Катаи се у сезони која је већ иза нас, поред невероватних 19 датих голова, истакао као фудбалер са чак 50 одиграних мечева, односно највећим бројем наступа за Црвену звезду рачунајући сва такмичења.
k
Фото: Zvezdin plejmejker Aleksandar Katai/FK Crvena zvezda

Звездин „Ел магико" је у такмичарској години 2022/23 провео на терену 3.502 минута. То се може превести у цифру 50 утакмица, колико је популарни чарнобњак у копачкама одиграо, што га чини најредовнијим играчем Црвене звезде. Уз то Катаи је постигао 19 голова и забележио 12 асистенција, што имплицира да се може похвалити дабл-дабл учинком.

Највише наступа је остварио у Суперлиги Србије, где је практично био незамењив у тактичким замислима прво Дејана Станковића, па потом Милоша Милојевића. Од 37 дуела пропустио је само два, те је у игри провео 2.467 минута, а у просеку је погађао мрежу ривала на сваком другом сусрету. Повремено је улазио са клупе као „кец из рукава“ и доносио превагу на самој травнатој површини.

У Лиги Европе посматрали смо га на свих шест мечева групне фазе, где је постигао по гол Ференцварошу и Трабзонспору. Одиграо је тачно 400 минута. С друге стране у квалификацијама за Лигу шампиона на два двомеча, тачније четири сусрета, се подразумевало да га навијачи нашег клуба виде од старта дуела у пољу. Цео меч је одиграо против Макабија у реваншу на Маракани, док је нешто пре краја утакмице напуштао терен на преостале три утакмице. Катаи је ту прикупио 277 минута активне игре.

Када је у питању национални куп вешти дриблер из Срборана је „плесао“ на терену на пет од пет мечева Црвене звезде на путу ка пехару најмасовнијег клупског такмичења у нашој земљи.

Надомак Катаија по броју наступа су били капитен Милан Борјан и хитроноги штопер Страхиња Ераковић са по 47 одиграних мечева, а занимљива чињеница јесте да су и више минута провели на терену у односу на Магика. Такође, завидним бројем утакмица се могу похвалити Александар Драговић (44 наступа), Гелор Канга (43 наступа), Осман Букари (42 наступа), Мирко Иванић (41 наступ).

Д. Новески

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести