Клубови из темеринске општине верују у берићетно пролеће: Слога не може да накриви шешир

Четири клуба из темеринске општине, различито позиционирана у две лиге, шароликих амбиција очекују наставак сезоне.
kovacevic (Mladost) i cuk (sloga)
Фото: Ковачевић (Младост) и Ћук (Слога), фото: Дневник

Активности у прелазном року биле су сведене на неопходне корекције и освежавање свих линија, уз идентичан циљ оличен у пролећном бодовном берићету. Младост из Бачког Јарка је у средини војвођанског југа са 21 бодом. Јарачани планирају пролећни лет без турбуленција, а искуством међу плаво-белима одскачу Ђуро Стеванчевић и Саво Ковачевић, са суперлигашким стажом. Никола Поповић се вратио из Првог маја, у старом јату је поново и Горан Ђукић (ТСК), а опрему су задужили још Растко Ђекић (Слога, Темерин), Лука Мандић (Младост, Банатски Деспотовац), Јован Тодоровић (Шајкаш 1908) и голман Душан Тошић (Борац, Нови Сад). Од стандардних првотимаца, са Ливадице су отишли штопер Александар Леђанац (ОФК Стари град, Бачка Паланка), Младен Апић и Стефан Тривуновић (Нови Сад 1921). Папире је узео и Лазар Марцикић (Шајкаш 1908).

Слога је освојила 15 бодова и није на дистанци, посматрано у односу на зону испадања, да њени играчи могу да накриве шешир. Темеринци су током припремног периода победили Младост из Турије (2:0) и ОФК Сириг (2:1), а поражени су од омладинаца Војводине (2:0) и Новог Сада 1921 (4:1). После осам година међу Темеринце се вратио искусни центарфор Никола Попин, означен као потенцијални лек за слабу реализацију. Новајлије су још Филип Пожарев (Рудар, Врдник), Милош Теофиловић (Раднички, Шид) и Дарко Васојевић (Фрушкогорац). Папире су узели голман Ранко Пушкић (ОФК Бечеј 1918), Борислав Икрашев (Младост, Турија), Растко Ђекић (Младост), капитен Роберт Пастор и Срђан Вукаљевић (Младост, Нови Сад).             


Без промене тренера

Током зимске паузе клубови нису мењали тренере, па ће мисију наставити Ненад Церовић (Младост), Мирко Давидовић (Слога), Драган Ћулум (ТСК) и Драган Мишковић (ОФК Сириг).


Четвртопласирани тим Новосадске лиге, темерински ТСК, жели да сачува позицију у врху и да се преко баража домогне Војвођанске лиге . У последњој провери пред пролећну премијеру Темеринци су ремизирали са Херцеговцем из Гајдобре – 1:1. На листи новајлија су искусни голман Рашо Лугоња (Будућност, Младеново), Димитрије Вејин (Војводина, Бачко Градиште), Петар Граховац, некадашњи првотимац јарачке Младости и Кабела, офанзивац Дејан Клаић (Татра), Атила Миавец (Фрушкогорац), Драго Максимовић и Новица Николић (Младост, Нови Сад). Опоравио се искусни голгетер Дарко Марић и уз Јову Пуповца, стрелца 17 голова, биће ударна игла. Црвено-бели дрес су раздужили Љубиша Вукеља (Индекс), Горан Ђукић (Младост), Жарко Лукић, Дејан Бајић и Балаж Пашка. ОФК Сириг је сачувао окосницу тима, а тренер Драган Мишковић са поносом истиче да је на тренинзима имао 25 играча. Ангажована су двојица младих фудбалера Лазар Павловић (Југовић) и Бранко Радић (Слога). Од носилаца игре остали су први стрелац Един Ферати, један од најбољих штопера лиге Петар Петровић, Урош Дражић, Немања Наранчић, Душко Васић, Немања Папак, Силден Мисини, Борис Брежњак, Рајко Којовић, голман Слободан Кизић... Опрему су раздужили Марко Грујичић (Хајдук, Бешка) и Бојан Радић (Татра), док је Дејан Вујановић одлучио да стави тачку на активно играње.

Љубитељима фудбала у темеринској општини остаје нада да неће морати пуно година да чекају да поново гледају српсколигашке мечеве, на које су их, не тако давно, навикли Младост и Слога. За утеху остају им међусобни окршаји комшијских клубова, који су на програму у кратком размаку - 5. априла (ОФК Сириг – ТСК)  и 11. априла (Младост – Слога) пред несумњиво пуним трибинама.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести