КОМПАНИЈА МАКСБЕТ НАЈВЕЋИ СПОНЗОР ФК ПАРТИЗАН У ИСТОРИЈИ КЛУБА Друштвена одговорност за обострану корист

Сви фудбалери Партизана, предвођени капитеном Марковићем и тренером Дуљајем, окупили су се у реновираном делу Сава центра у Београду.
1
Фото: Дневник

Са уважавањем и дужним поштовањем поздравили су потписнике уговора о највећем спонзорству Партизана у његовој 78-годишњој историји клуба, обогаћеној са 27 шампионских титула и 16 трофеја намењених победнику националног Купа. Компанија Максбет спонзорисаће Партизан у наредних три и подине са пет и по милиона евра.

– То јесте најзначајнији спонзорски уговор у Партизановој традицији – потврдио је генерални директор клуба Милош Вазура. – То је знак да радимо добро и да смо на добром путу. Морам да захвалим генералном директору Максбета, јер је он личним ауторитетом највише допринео да до нацрта и реализације уговора дође. Велики је то корак за Партизан, верујем значајан и за пословање компаније Максбет.

Од 1986. године, када је Стеван Марчета у Зрењанину основао салон забаве „Макс“ до данас, Максов наследник, компанија Максбет, сврстала се у ред друштвено одговорних компанија, чији је менаџмент препознао парадигму одговорног понашања, које се огледа у томе да се потребе друштвене заједнице препознају као нова и изузетна прилика да се развију иновативне идеје, демонстрирају нове технологије и нови начини за задовољење потреба које до тада нису постојале.   

Фото: Дневник

– Максбет је почетком године ушао у стратешко партнерство са највећом компанијом у свету у области игара на срећу и ентертејмент индустрије – рекао је генарални директор Максбета Саво Бакмаз. - Сада улазимо у нову еру пословања. Партнерство са ФК Партзизан симболично означава почетак те ере. Ово је највећи спонзорски уговор у историји наше компаније, баш као што су и у Партизану обелоданили да је то највећи спонзорски уговор у историји клуба. Сада са Партизаном започињемо нову еру, која ће, надам се, бити препуна успеха, како Партизана, тако и Максбета. Ултимативни циљ наше компаније јесте да будемо шампиони, најпре у Србији, а потом и на Балкану. Исто очекујемо и од наших партнера на фудбалском терену. 

Са својим слоганом „Живот је игра“, Максбет је поткрај друге деценије новог века пословање проширио на Републику Српску, Северну Македонију и Црну Гору. Правци његовог развоја препознати су и изван граница Србије, до те мере да је почетком године ушао у породицу светског лидера игара на срећу, британског Флатер интернешенела.

Фото: Дневник

 


Сигурност запослених загарантована

Компанији Макбет придружио сам се 2021. године – навео је Бакмаз. – Било је то време трешко за пословање због вирусне пандемије. Тадашњи председник компаније Сaша Марчета обећао је да Максбет неће смањити ни једно радно место и да сви запослени (2.600) могу да буду мирни што се личних примања тиче. Тада сам схватио колико је Максбет друштвено високо одговорна компанија. То је био и један од битних разлога зашто сам јој остао веран до данас и убудуће, на путу ка броју један на пословном тржишту.


– Постајући део Флатера, пројекција нашег пословања јесте лидерство на Балкану – оптимистички је будућност Максбета најавио Бакмаз. - Први корак ка томе циљу јесте опредељење да подржимо развој спорта и подржимо спортске клубове. И до сада смо то чинили. Али, уласком у партнерство са највећима, решили смо да кренемо са спонзорисањем највећих. Ово је симбилична најава тога пута. Морам да додам, осим у спорт, Максбет улаже и у култуту и у многе садржаје који живот значе и врло смо поносни због тога.

Међу пословним лидерима све је присутнија свест о томе да се друштвена одговорност исплати. Максбетов концепт друштвено одговорног пословања, који јесте усмерен на добробити друштва, значи и постојање користи за саму компанију. Читав поступак постаје исплатив, доносећи двоструку корист, како самим компанијама, тако и друштвеном окружењу. Из перспективе пословног сектора, одговорно пословање које је добро осмишљено и које се добро спроводи, а у Максбетовом примеру, са Бакмазом на челу, то је примећено и од најбољих у свету, може знатно допринети одрживости пословања кроз јачање репутације и вредности бренда, задржавање и мотивацију радника, већу продуктивност и, на крају крајева, раст компаније у сваком погледу.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести