Крстајић: До ЕП два пута, све је у нашим рукама

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић, уочи одлучујућих мечева у Лиги нација против Црне Горе и Литваније, истиче да је све у рукама Србије и да је циљ да се наредни март дочека са две опције пута ка пласману на Европско првенство 2020. године.
krstajic, tanjug
Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Србија држи челну позицију групе са бодом више од Црне Горе и два од Румуније и близу је да избори место међу четири најбоља у Ц дивизији Лиге нација, где најбољи иде на ЕП.

"Главни циљ је Европско првенство, постоје два модела. При крају смо првог дела Лиге нације, имамо велику шансу да будемо први и све је у нашим рукама. Сами одлучујемо судбину и треба да будемо фокусирани како бисмо доцекали март са две опције", рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

На питање да ли је лакше ићи на континентални шампионат, на коме Србија није била од 2000, преко Лиге нација или квалификација, Крстајић није могао да одговори сада.

"На то могу да одговорим кад дођемо у ту ситуацију. Знамо ко је са нама у Ц лиги, неће бити лако, треба сачекати жреб квалификација и ко ће бити са нама у групи у борби за ЕП. Врата су нам отворена са обе стране".

Говорећи о списку, на коме су повратници Љубомир Фејса и Лука Јовић, Крстајић је образложио зашто је позвао чак 26 играча.

"Позвали смо 26 играча јер Родиц има картоне, а имамо још шест њих који су оптерећени опасности да не наступе против Литваније из истог разлога. Јовић је заслужио позив добрим играма, а раније није био због обавеза у младој селекцији. Ту је Фејса, има људске и играчке квалитете и наша је свежа крв у овом периоду".

Он је додао да га брине што млади играчи попут Немање Радоњића и Сасе Лукића немају велику минутажу у клубовима, али и констатовао да већина игра стандардно.


Селектор за Црну Гору и Литванију вратио Јовића и Фејсу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић за утакмице против Црне Горе и Литваније у Лиги нација позвао је нападача Ајнтрахта Луку Јовића и везисту Бенфике Љубомира Фејсу.

Јовић, који блиста од старта сезоне, вратио се у А тим након што је у септембру и октобру играо за младу репрезентацију, док се Фејса нашао на списку после више од две године и утакмице против Аустрије у Београду.

На списку и даље нема "бунтовника" Луке Миливојевића и Матије Настасића.

Голмани: Марко Дмитровић (Еибар), Предраг Рајковић (Макаби), Александар Јовановић (Уеска).

Одбрана: Антонио Рукавина (Астана), Урош Спајић (Краснодар), Немања Р. Милетић (Партизан), Никола Миленковић (Фиорентина), Јагош Вуковић (Олимпијакос), Милош Вељковић (Вердер), Александар Коларов (Рома), Милан Родић (Црвена звезда).

Везни ред: Немања Матић (Манчестер Јунајтед), Немања Максимовић (Хетафе), Саша Лукић (Торино), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Љубомир Фејса (Бенфика), Бранко Јовичић (Црвена звезда).

Напад: Душан Тадић (Ајакс), Филип Костић (Ајнтрахт), Адем Љајић (Бешикташ), Андрија Живковић (Бенфика), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Марсељ), Александар Митровић (Фулам), Александар Пријовић (ПАОК), Лука Јовић (Ајнтрахт).


Младен Крстајић каже да није злопамтило и да, без обзира на изјаве Матије Настасића и Луке Миливојевића, нема проблем да их поново позове у национални тим.

Настасић и Миливојевић су поручили да не желе да играју за репрезентацију док је селектор Крстајић, на чијем се списку поново нису нашли пред дуеле са Црном Гором и Литванијом у Лиги нација.

"Жао ми због изјава Настасића да не жели да игра за Србију јер је добар момак и играч. То је његов став и без обзира на изјаве, на скенеру је и кад буде опет хтео да игра биће позван. До тада је сулудо причати више о томе", рекао је Крстајић.

За Миливојевића је такође изјавио да није отписан.

"После прве изјаве, где сам лицно прешао преко свега, пошто нисам сујетан, изненадила ме је нова изјава. Србија мора да буде изнад свега. Нисам злопамтило, али држим се оног што радим и свог става. Ипак, и поред друге изјаве, кад се заврси све како треба на крају Лиге нација, опет немам проблем да у марту буде интересантан за репрезентацију. Никоме врата репрезентације нису затворена", каже он.

Србија 17. новембра чека Црну Гору, а три дана касније Литванију на крају групне фазе Лиге нација.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести