Крстајић: Фалило мирноће; Тадић: Није био пенал

ТОРИНО: Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић, након пораза од Марока (2:1) у пријатељском мечу, казе да је његовим фудбалерима недостајало мирноће, посебно у завршници, али да је задовољан приступом и ангажовањем.
krstajic, fss
Фото: Младен Крстајић, фото: ФСС

"Недостајало нам је више мирноће у игри, имали смо лоших пасова само из разлога што смо хтели да одиграмо пре него што је то ситуација захтевала. Имали смо доста акција које смо морали да завршимо ударцем на гол, поготово у првом полувремену а онда су се дешавале контре. Имали смо и прекиде, добре ситуације које нисмо искористили", рекао је Крстајић, а пренео ФСС.

Србију за три дана очекује и други тест, против Нигерије у Лондону, па селектор наглашава да је сада премештен фокус.
"Сада нам остаје да све добро изанализирамо, опоравимо се и окренемо Нигерији. Честитао бих момцима на фер и коректном понашању, ангажованости. Чека нас Нигерија, а ова утакмица нам је показала шта и како убудуће".

Фудбалер Саутемптона Душан Тадић, стрелац поготка на јучерашњем мечу, сматра да Србија није заслужила да изгуби од афричке селекције.
"Безвезе смо примили голове, а пенал није постојао. И други гол... Имали смо неке ситуације које смо морали боље да решимо када смо им одузели лопту на њиховој половини. Уигравамо се за оно што нас чека у Русији, другачији је систем", каже Тадић и додаје да му је драго због 50. наступа за државни тим, али да остаје жал због пораза.

Асистент и један од најбољих појединаца дуела у Торину Адем Љајић сложио се са Тадићем да је Мароко казнио грешке "орлова".
"Била је тврда утакмица, играли смо добро, а они су из две шансе дали два гола на наше грешке, из контри. Имали смо неколико прилика, али сада не треба туговати, већ главу горе, ово су пријатељске утакмице. Окрећемо се Нигерији како бисмо одрадили то најбоље што можемо", закључио је Љајић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести