Куп пријатељства на Златибору: Војводина и Партизан за трофеј

Млади фудбалери Војводине и Партизана (У 18) играће у финалу Купа пријатељства европских клубова. Утакмица је заказана за сутра у 13 часова, уз директан пренос на телевизији Спорт Клуб.
mladi fudbaleri vojvodine
Фото: Fudbaleri Vojvodine, foto: www.ecfc.rs.

Војводина је у полуфиналу елиминисала Динамо минималним резултатом 1:0. Гол одлуке постигао је Вукашин Богдановић у 11. минуту и то после велике грешке голмана Модрих.

Динамо ће заиста имати за чим да жали после овог пораза, посебно због великог броја изгледних шанси које његови играчи нису искористили. Голман Војводине Дражић је блистао, као и у четвртфиналном мечу са Црвеноим звездом (5:4, 0:0, 0:0), када је одбранио први ударац у пенал серији, али је имао и среће пошто је играч Динама са свега 6-7 метара из чисте позиције погодио пречку.

На другој страни, голман Динама Шаркањ дефинитивно ће желети да што пре заборави ову утакмицу, јер је управо после његове велике грешке постигнут једини гол на утакмици. Шаркањ се оклизнуо приликом испуцавања, лопта је дошла до Богдановића на ивици казненог простора, а центарфора Новосађана је сјајним ударцем погодио горњи леви угао голмана Динама.

У другом полуфиналу Партизан је потпуно надиграо Сарајево и реванширао се бордо тиму за пораз у прошлогодишњем финалу. Црно-бели су славили 2:0 головима Вујановића у 20. и Станојловића у 38. минуту, па ће тако други пут заредом играти у финалу престижног регионалног турнира.

Занимљиво је истаћи да су Новосађани били прваци 2016. године када се такмичење звало Турнир пријатељства, док црно-бели још ниједном нису подигли пехар.

С. Р.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести