Квалификације за ЛЕ: Нови Партизан у Виљнусу

Фудбалери Партизана после две врло слабе утакмице одиграли су једну добру и победили Динамо из Врања са 1:0.
partizan trakai
Фото: ФК Партизан

Сутра црно-белима предстоји реванш другог кола квалификација за Лигу Европе, у Виљнусу, против Тракаија против којег бране минималну предност. Београђани верују да су дошли бољи дани за њих и да рутински могу обезбедити пролаз у наредну рунду такмичења. Велики оптимиста је нападач Рикардо Гомеш.

„Надам се да ће реализација и нас да крене. Дуел у Виљнусу ће бити лакши јер ће Литванци морати да се отворе, што ће нам отворити простор за течне акције. На кажем да смо много бољи, али смо сигурно квалитетнија екипа од Тракајиа, само што своје акције морамо лакше да решавамо. Знам да бисмо сада другу причу причали да сам постигао гол у шанси са три метра у Београду, али шта је ту је, ово је прилика за поправни, и сви смо далеко фокусиранији на оно што нас чека. Нисмо ми лоша екипа, има ту добрих ствари, само недостају голови“, рекао је Гомеш.

Високи нападач истиче да је Тракаји у првом мечу показао одређени квалитет и нагласио да Партизан од првог минута мора контролисати утакмицу.

„Не смемо нападати безглаво, показало се у Београду да Литванци умеју да искористе простор који им се укаже. Сада су они ти који морају јурити резултат, а мислим да нису довољно технички потковани да би нас сабили пред наш шеснаестерац. Због тога се ми питамо за све, нападе морамо организовати плански, тачно да се зна ко коју улогу има и онда неће бити проблема. Посед лопте, такође, мора бити на нашој страни уколико желимо да прођемо даље.“

Гомеш још увек није задовољан својом формом.

„Доведен сам да постижем голове и под хитно морам да поправим ефикасност. Добро се крећем, улазим у прилике, али их и промашујем. Мислим да је то од превелике жеље. Тренер Ђукић ме саветује да се смирим, да се само сконцентришем и да ће то донети резултате. Мислим да је у праву и да је то прави путоказ. Значи ми и подршка саиграча који су заиста као једна велика породица.“

Гомеш, на крају, додаје да цела екипа живи за реванш са Тракаијем и да се о неуспеху уопште не размишља.

„Можда је и добро што смо почели слабије како би се што пре сабрали. Видим да сад у екипи влада потпуно другачији дух, посвећени смо једни другима, живимо за успех. То је права ствар и то нам може донети велике резултате“, закључио је Партизанов нападач.

 И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести