Квалификације за ЛЕ: Распуцани ваљак против Велшана

Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу Европе пошто су и у реваншу савладали Конахс Ки, овога пута са 3:0.
Front navijači Partizana/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Фронт навијачи Партизана

Црно-бели су заказали двомеч са турском Малатјом која је елиминисала Олимпију.

Наш тим је против Велшана врло рано могао да реши све дилеме када је Садик био у одличној прилици, али је несхватљиво лоше шутирао и обрукао се. На другој страни припретио је Вајлд, на срећу – казна није уследила. Као и меч у Рилу и овај београдски је одигран у лаганом темпу, Партизан који је покушао да пробије бункер гостију, а Конахс Ки тим који је претио искључиво из контри. Црно-бели су притискали високим пресингом, терали госте на грешке и то је био једини начин да се нешто значајније уради. Зоран Тошић је био покретач свих акција фудбалера Партизана, слао употребљиве лопте у шеснаестерац, али његови саиграчи нису успевали да их искористе. Београђани су покушавали на све начине да дођу до шансе, углавном су из другог плана пробијали са бокова, али то није доносило резултата. Врло тешко је било играти против противника који се угнездио пред својим шеснаестерцем и није имао никакве амбиције да нападне.

Фото: Savo Milošević/Fonet/A. Barda

Велшани су били такмац за технички дотеране екипе, које би неким солом продором успеле да стигну до гола, а Партизан, који у својим редовима има пар таквих играча, ретко се одлучивао на то. Ваљак није бриљирао, није био атрактиван, али није било ни простора за то. Требало је бити милиметарски прецизан за нешто више, а то је било немогућа мисија против Велшана. Поново је Садик у финишу полувремена био у великој прилици, али није успео да затресе мрежу.

А, у наставку, одличан шут Суме, замало поред гола. Потом велика прилика за Павловића, али право у руке голмана Браса. Напокон, одлична контра црно-белих: повукао је Сума, одиграо је до Тошића који је затресао мрежу. Отворио се простор, потом, нашем представнику, било је изгледних ситуација, али се грешило у завршници. У 61. минуту нова прилика за Садика, али опет без гола. Али, ако ништа друго, овај играч је све више био користан у креирању акција па је некако и имао своју улогу. А, у 69. минуту, наизглед безопасна ситуација, али лопта на петерцу стиже до Ожеговића који је смешта у мрежу. Тада се дизна отворила и Партизан је био ефикасан, па је само мало касније Стевановић повисио на 3:0.

Све је потом било јасно и наш тим се пласирао даље.

И. Лазаревић 

Партизан – Конахс Ки 3:0 (0:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 12.000. Судија: Годињо (Португал). Стрелци: Тошић у 54, Ожеговић у 69. и Стевановић у 72. минуту. Жути картони: Инсал, Вајлд (Конахс Ки).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, Павловић 6,5, Брежанчић 6,5 (Урошевић), Здјелар 6,5, Шћекић 6,5, Тошић 7,5 (Ожеговић 7), Сума 7,5, Ивановић 6 (Стевановић 7), Садик 6.

КОНАХС КИ: Брас 6, Дизни 6, Робертс 6, Хоран 6, Холмс 6, Херисон 6 (Вињал), Инсал 6 (Бакаре), Морис6 , Овен 6, Пул 6, Вајлд 6,5 (Фаркхарсон).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести