ЛАПОРТА: ФС Шпаније мора да предузме мере након утакмице Реала и Алмерије

Председник фудбалског клуба Барселона Жоан Лапорта изјавио је да ФС Шпаније мора да предузме мере након утакмице Реала и Алмерије.
lopta
Фото: pixabay.com

Фудбалери Реала у недељу су након преокрета савладали Алмерију са 3:2, док су меч обележиле судијске одлуке и интервенције ВАР система.

Лапорта је истакао да је поднео званичну жалбу председнику Фудбалског савеза Шпаније Педру Роки.

"Рекао сам председнику Савеза да је неопходно да предузму неке мере. Судијска организација зависи од Фудбалског савеза Шпаније. Одговорио ми је да је прошлост сада прошлост и да планирају да предузму акцију по том питању. Казао ми је и да судије не осећају притисак ни са једне стране. Имам апсолутно поштовање према судијском тиму и рекао сам да говорим потпуно искрено. Видели смо неке ситуације које нас много забрињавају и ако се тако настави, биће нам веома тешко да остваримо своје циљеве", истакао је Лапорта за ''Мундо депортиво''.

Додаје да постоји низ поена које је Реал освојио на основу судијских одлука.

"Морам ли да кажем да смо навикли на ово? Увек смо се борили против стихије, али овога пута су били превише очигледни и зато смо се жалили Савезу. Пре свега бринем за морал наших играча, јер сам на крају утакмице протв Бетиса, где смо одиграли добру утакмицу и били поносни, видео да су играчи забринути шта догодило на Бернабеу. Наравно, као клуб, морамо да предузмемо акцију по том питању", закључио је Лапорта.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести